WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Begonia verzorging

De begonia, wie kent hem niet? Het is en blijft een tropische verrassing. Maar hoe verzorg je deze plant het best? Je ziet het in deze instructievideo.

Begonia verzorging

Begonia verzorging

Normaal gesproken heeft de begonia wel wat liefde nodig. Je moet zijn uitgebloeide bloemen weghalen, want anders heb je kans op schimmel. Door het weghalen van de uitgebloeide bloemen, maakt de plant ook weer nieuwe aan en verleng je de bloeiperiode. En dat kan best een klus zijn als de begonia flink bloeit. Wil je minder werk, dan kun je kiezen voor een zelfredzame variant, zoals de Waterfall. Verzorg de begonia altijd met het juiste tuingereedschap.

Zelfredzaam

De bijzondere Begonia Waterfall is zelfredzaam. Hij laat namelijk zelf zijn uitgebloeide bloemen vallen en daarna bloeit hij weer door. Hij kan zelfs doorbloeien tot aan de eerste nachtvorst in oktober. Deze plant is heel erg geschikt voor hanging baskets en één plant is al voldoende om een flinke pot te vullen. Let wel op dat je hem niet laat uitdrogen, want ook deze soort houdt van vocht. En geef hem af en toe wat voeding, zodat je er lang van kunt genieten. De Waterfall is zelfs schimmel-resistent én mag in de volle zon, dus dat is ook mooi mee genomen!

nog meer: tuinieren