WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Solar tuinverlichting

Om ook ‘s avonds optimaal te kunnen genieten van je tuin is tuinverlichting een uitkomst. Naast led-verlichting kun je ook kiezen voor Solar tuinverlichting. Solar tuinverlichting is buitenverlichting die werkt op zonne-energie.

Zonne-energie tuinverlichting

Solar tuinverlichting is gemakkelijk overal te plaatsen zonder gedoe met draden. Het is ideaal voor moeilijk bereikbare plaatsen of een tuin die al volledig is aangelegd. Daarnaast is het ook nog eens milieuvriendelijk.

Hoe werkt het?

Armaturen op zonne-energie gebruiken geen elektriciteit, maar werken direct op energie uit zonlicht. Ze zijn dus niet aangesloten op een stopcontact. De armaturen bevatten een zonnepaneel dat zonlicht direct omzet in elektrische energie. Deze elektriciteit wordt opgeslagen in oplaadbare batterijen die de lamp ‘s avonds van de nodige stroom voorzien. Vroeger gaven deze lampen nog weinig licht, maar tegenwoordig zijn er ook solar-lampen met een hoge lichtintensiteit. Het nadeel van dit soort licht is dat de batterij na een tijdje verslijt en minder licht zal geven. Het is daarom aan te raden een armatuur te kiezen waarvan je de batterij kunt vervangen. Hieronder een lijstje met de voor- en nadelen van Solar tuinverlichting.

  • Overal te plaatsen
  • Veilig
  • Geen bedrading nodig
  • Milieuvriendelijk
  • Batterij kan verslijten
  • Werkt niet bij te weing zonlicht

Solar tuinverlichting kopen

Er is van alles te koop. Wat denk je van lichtgevende bloemen of stoeptegels? Ook leuk is een brievenbus of vogelhuisje dat is verlicht met zonne-energie. Natuurlijk vind je in de Nederlandse tuincentra en bouwmarkten een ruime keuze aan Solar tuinverlichting. Maar ook zijn er verschillende webwinkels waar je tuinverlichting op zonne-energie kunt aanschaffen. Hieronder een selectie.

nog meer: tuinieren