WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Tuinkasten

Als je geen ruimte hebt voor een tuinhuis, kan een tuinkast uitkomst bieden. Een tuinkast zorgt voor wat extra opbergruimte in de tuin. Een tuinkast neemt niet veel ruimte in, is erg praktisch en ziet er ook nog eens leuk uit.


Tuinkasten

Soorten tuinkasten

Tuinkasten zijn er in veel verschillende afmetingen, van klein tot groot, voor elke tuin is er wel een te vinden. Daarnaast zijn er tuinkasten voor allerlei verschillende doeleinden. Zo heb je bijvoorbeeld tuinkasten voor gereedschap of grotere modellen om fietsen in op te bergen. Ook bestaan er speciale kasten om afvalcontainers mee te camoufleren. Houd bij aankoop dan wel goed rekening met het formaat van de containers, want deze zijn niet altijd even groot.

Materiaal

Bijna alle tuinkasten die je bij tuincentra kunt kopen, zijn zo gemaakt dat ze jarenlang meegaan. Meestal zijn ze gemaakt van geïmpregneerd hout in verschillende kleuren. Daar hoef je qua onderhoud gelukkig niet veel aan te doen. Ook de poten zijn vaak beschermd, waardoor je de kast kunt plaatsen waar je wilt. Let wel op dat de kast op een vlakke ondergrond staat om kromtrekken te voorkomen. Je kunt een houten kast eventueel verven om zo de levensduur te verlengen. Vergeet dan ook niet de binnenkant mee te schilderen. Daarnaast bestaan er ook kasten van kunststof; die gaan helemaal lang mee zonder dat je er iets aan hoeft te doen.

Decoratieve kasten

Veel tuinkasten hebben, naast de mogelijkheid om er spullen in op te bergen, ook een decoratieve functie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit kasten met één of twee deuren. Daarnaast zijn er ook heel mooie gedecoreerde kasten met bijvoorbeeld glas-in-lood of gaas. Of wat denk je van een buffetkast met een zinken werkblad of een terraskist met een zinken klepdeksel? Ook leuk zijn de speciale vitrinekasten waar je bijvoorbeeld mooie potten in kunt tentoonstellen.

Waar te koop?

Bij de meeste grote tuincentra kun je wel tuinkasten vinden. Hieronder hebben wij een aantal adressen geselecteerd waar je eens kunt kijken.

nog meer: tuinieren