WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Loungesets

Om heerlijk te kunnen relaxen in de tuin is een loungeset een perfect idee. Een loungeset is de ideale plek om gezellig en ontspannen te zitten met familie of vrienden. Vaak is de set een combinatie van stoelen, banken en een tafel. De meeste loungesets zijn gemaakt van Wicker, maar er zijn ook sets van aluminium en hout.

tuin inspiratie loungeset
Een tuin met bamboe loungeset waarin zwarte accenten voorkomen…

Materialen

Veel loungesets zijn gemaakt van Wicker, maar ze worden ook van hout en combinaties met RVS of aluminium gemaakt. Vaak worden de kussens bij de set geleverd. Kussens voor een loungebank zijn meestal gemaakt van weerbestendig materiaal, lees daar meer over in ons artikel over tuinkussens.

Wicker loungesets

Wicker of kunststof vlechtwerk is het meest gebruikte materiaal voor loungesets. Het materiaal ziet eruit als riet, maar heeft alle voordelen van kunststof. Wicker gaat zeer lang mee en behoeft weinig onderhoud. Het is gemakkelijk schoon te houden en kan het hele jaar buiten blijven staan. Ga er alleen niet op zitten tijdens vorst, want dan zijn de meubelen kwetsbaarder. Let bij de aanschaf op de kwaliteit. Hoge kwaliteit Wicker is vaak door en door gekleurd, waardoor het bij beschadiging niet wit wordt. Vaak heeft een Wicker loungeset een aluminium of RVS frame, deze materialen zijn zeer stevig en roesten niet.

 • Veel kwaliteitsverschil
 • Lichtgewicht
 • Vocht- en vorstbestendig
 • Weinig onderhoud
 • Kwetsbaar tijdens vorst

Houten loungesets

Er bestaan ook tuinsets van hout, vaak in combinatie met een aluminium of RVS frame. De meest gebruikte houtsoorten voor tuinmeubelen zijn teakhout en hardhout. Teakhout heeft nauwelijks onderhoud nodig en kan niet gaan rotten. Het kan wél vergrijzen. Als je de kleur wilt behouden,  behandel de loungeset dan met een speciale olie. Hardhout heeft meer onderhoud nodig. Deze houtsoort moet twee keer per jaar worden schoongemaakt en behandeld met olie. Indien je dit niet doet kan het hout gaan verkleuren, schimmelen of rotten. Bij goed onderhoud kan een houten loungeset jaren lang mee gaan. Let bij de aanschaf wel altijd op het FSC-keurmerk, dat geeft aan dat het hout op een duurzame manier is gekapt.

 • Natuurlijke uitstraling
 • Vergt onderhoud
 • Duurzaam
 • Makkelijk te repareren
 • Let op het FSC-keurmerk

Outdoor-textiel tuinstoelen

Outdoor-textiel (ook wel textileen, outdoor lounge of texfiber) is een materiaal dat er uitziet als echt textiel. Een loungeset van dit materiaal lijkt dus op banken en stoelen die je ook binnen zou kunnen zetten. Het is  vrij prijzig materiaal met een luxe uitstraling. Outdoor-textiel is een zeer sterk materiaal en kan alle weersomstandigheden aan. Het heeft geen onderhoud nodig en verweert niet. Daarnaast zitten deze meubelen ook zonder tuinkussens erg comfortabel. De merken Borek en Gloster hebben loungsets ontworpen van dit materiaal.

 • Hogere prijsklasse
 • Geen kussen nodig
 • Verweert niet
 • UV-, vorst- en waterbestendig

Mooie merken loungesets

Exotan

De Exotan collectie bestaat uit natuurlijke, duurzame materialen en verschillende stoffen met een lange levensduur. Bijna alle kussens en sets zijn gemaakt van all weather materiaal, waardoor je deze sets met een gerust hart het hele tuinmeubelseizoen buiten kunt laten staan.

Beliani

Beliani heeft loungesets voor de prijsbewuste shopper en van verschillende materialen: van duurzaam acaciahout, superstrak wit aluminium of juist romantisch rattan. Je vindt al deze sets in de vtwonen shop.

Lanterfant

Je kan pas optimaal ontspannen en lanterfanten wanneer alles naar je zin is, dat beseffen ze bij Lanterfant maar al te goed. Daarom creëeren ze meubelen waarbij jij zelf je eigen plekje en set kan samenstellen Er is voor ieder wat wils dankzij de gevarieerde en eigenzinnige ontwerpen.

Bekijk het gehele aanbod tuinmeubels in de vtwonen shop.

nog meer: tuinieren