WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Mysterieuze bloemen

Zwarte bloemen zie je steeds vaker, maar eigenlijk bestaan ze helemaal niet. De meeste bloemen zijn namelijk donkerpaars of donkerrood of ze zijn gekleurd met zwarte verf. Mooi en mysterieus zijn ze in ieder geval.
Zwarte viool

In 2010 werd de zwarte parkiettulp verkozen tot bloembol van het jaar 2009. Sindsdien zijn zwarte bloemen ongelofelijk populair. Je ziet ze veel op Pinterest, weblogs en op twitter.

Franska Stuy, hoofdredactrice van Libelle, is in elk geval fan: ze plaatste afgelopen zomer een plaatje op Twitter van haar zwarte viooltjes met het onderschrift ‘Gek op zwarte viooltjes’. De zaden voor zwarte violen zoals bovenaan deze blog zijn onder andere te bestellen bij de Amerikaanse webshop Amazon. Maar naast de zwarte violen verkoopt Amazon ook een zwarte Akelei, genaamd Black Barlow.

De meest bijzondere zwarte bloem is absoluut de Tacca, ook wel vleermuisplant genoemd. Deze plant komt vooral voor in Azië vanwege de hoge luchtvochtigheidsgraad, hij is in Nederland geschikt als kamerplant maar vereist wel wat extra aandacht.

De vleermuisplant is te bestellen bij Vreeken’s zaden.

Behalve zwarte bloemen zijn er nog meer bijzondere, zoals de planten die lijken op chocolade of er zelfs naar ruiken.

nog meer: tuinieren