WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een tropische buitendouche kan ook bij jou in de tuin

Na het zonnen afspoelen onder een koude douche in de buitenlucht? Voor deze luxe hoef je echt niet richting de Noordzee of in het vliegtuig naar een tropisch oord. Met een paar spullen sta je deze zomer nog onder je eigen buitendouche.

De basis van een buitendouche

Het maken van een buitendouche lijkt een ingewikkelde klus, maar dat is het niet. Met de basiselementen uit de lijst hieronder kom je al een heel eind. Het belangrijkste is een waterbron, als je die hebt kun je een buitendouche echt in iedere tuin maken.

  • douchekop
  • waterbron (buitenkraan, waterton of binnenkraan)
  • tuinslang
  • klem voor tuinslang
  • verbindingsstuk voor tuinslang
  • kraanstuk

Douchen in stijl

De basiselementen voor een buitendouche zijn op verschillende manieren te bevestigen. En die manieren zijn heel bepalend voor de look. Je even helemaal in tropische sferen wanen? Maak een houten paneel van bamboe, betegel of stuc een muur in een mooie kleur of hang de douche aan een surfplank. Mag het lekker simpel? Bevestig de douche dan aan een bestaande muur, schutting of grote boom. Perfect om snel af te koelen en daarna de zon weer in te duiken.

LEES OOK

Badderen in de buitenlucht

De ondergrond van de douche

Met blote voeten in modderig zand of losse kiezels staan is alles behalve prettig, toch? Denk van te voren dus goed na over de ondergrond van de buitendouche. Leg houten vlonders of grote stenen op de grond of betegel de vloer met exotische tegels. Zorg er altijd voor dat het water tijdens het douchen in de grond of een putje kan stromen. De afvoer van water is nét zo belangrijk als de toevoer.

Privacy graag

Geen behoefte aan pottenkijkers? Er zijn een heleboel opties die voor meer privacy én een tropisch gevoel zorgen. Denk aan een kamerscherm van rotan, schutting van bamboestokken, natuurstenen muur of hoge beplanting rondom de douche. Met exotische planten als palmen, bananenplanten en bamboe in potten creëer je een beschut hoekje waar je ongestoord kunt afkoelen.

Liever een kant-en-klare buitendouche? In de vtwonenshop vind je een heleboel tuindouches die makkelijk te verplaatsen zijn en je alleen maar hoeft aan te sluiten op de tuinslang.

nog meer: tuinieren