kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zaadbommen van paaseieren

Met Pasen eet je waarschijnlijk veel eieren. Met de eierschalen kun je nog iets leuks doen, bijvoorbeeld zaadbommen maken! Ook leuk om een doosje met zaadbommen cadeau te doen.

hr2ybyqqv2z8

Zaadbommen zijn een vorm van Guerilla gardening. Je gooit ze ergens neer – bijvoorbeeld op een leeg bouwterrein – en er zullen later bloemen gaan groeien. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon in je eigen tuin stukgooien. Je kunt op meerdere manieren zaadbommen maken, ook in lege eierschalen.

Nodig

Zelf maken

  1. Eerst moet je de eieren uitblazen en schoonmaken. Steek met een dikke naald twee gaten aan beide kanten van het ei. Het gat aan de onderkant mag iets groter zijn, want hier kun je straks het zaad doorheen doen.
  2. Blaas (boven een bakje) door het kleine gaatje het ei uit de schaal.
  3. Blaas er vervolgens water doorheen om ze schoon te maken en laat de schalen drogen.
  4. Mix de zaadjes met wat compost.
  5. Giet het mengsel vervolgens in de eieren met behulp van de trechter.
  6. Steek de kaars aan en laat een druppel kaarsvet op de gaatjes vallen om ze dicht te maken.

Kijk voor het uitgebreide stappenplan mét foto’s op raisingwildones.com. De eieren die je uit de schalen blaast kun je natuurlijk gewoon opeten, lekker voor roerei bij het Paasontbijt. Eet smakelijk!

Tip: wil je de eieren een kleurtje geven? Gebruik dan alleen natuurlijk kleurstoffen, want je gooit ze natuurlijk in de natuur.

Lees hier wat je nog meer met eierschalen kunt doen!

Bron: Fotografie raisingwildones.com

nog meer: tuinieren