WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Wonderplants 2: stylen met groen als een pro

Planten kunnen je interieur een flinke boost geven. Het boek Wonderplants gaf al heerlijke voorbeelden van de mooist gestylede interieurs wereldwijd; en nu is er dus deel 2.

Golden Age Flowers

Bij het zien van de cover maakt mijn hart een klein sprongetje. Misschien wel omdat ik net op het punt sta om dit horloge te gaan bestellen – beide met een hoog Golden Age Flowers-gehalte. Niet dat een van de twee ook maar iets met de indrukwekkende bloemstillevens uit de vijftiende eeuw te maken heeft. Maar het florale tegen de zwarte achtergrond hint er wel naar. Dat hebben de makers Irene Schampaert & Judith Baehner alvast goed gedaan; de cover past weer gelikt bij de tijdsgeest.

Green is the new black

Twee jaar geleden schreef ik een blog over het eerste deel van Wonderplants. Als ik het nu teruglees kan ik alleen maar beamen dat groen inderdaad een enorme plek is gaan innemen in onze interieurs – en ver daarbuiten. Groen in alle opzichten is hot. Groen in fashion, groen in eten, groen in leven (in de zin van duurzaam). Green is the new black? Ja, dat hadden Irene Schampaert & Judith Baehner goed voorzien.

De nieuwste groentrends

Voor dit nieuwe boek hebben de auteurs gesproken met internationale experts die de nieuwe groentrends toelichten. Live heb ik het nog niet doorgebladerd omdat hij écht kakelvers is; hij ligt pas sinds deze week in de winkel. Maar ik ben zeer benieuwd naar de nieuwste groentrends. Volgens de makers is de trend om meer en ander groen in je interieur te brengen in elk geval here to stay.

Inspiratie uit 20 topinterieurs

Nog meer dan het eerste deel zou Wonderplants 2 inspiratie bieden. Het boek bundelt twintig topinterieurs van over de hele wereld. Gewaagde interieurs waarin materiaal, textuur, kleur, formaat, imperfectie en zonlicht een eigen stempel drukken. Zo kijk je binnen bij urban jungles en komt ook de plantenmuur in Parijs voorbij– een groene gevel in de binnenstad ontworpen door botanist Patrick Blanc, die ik live bewonderd heb nota bene (en toegevoegd aan mijn hotspotlist). Net als het eerste boek sluit ook Wonderplants 2 af met praktische informatie, zoals een plantenoverzicht en tips & tricks over hoe je planten kunt kiezen en verzorgen. Can’t wait!

Kristel blogt over tuinieren

tuinexpert KristelOntspannen kan alleen wanneer je omringd wordt door groen, vindt blogger Kristel Engelen. Kristel schrijft op vtwonen.nl/kristel met passie over alles wat met groen te maken heeft. Geen stijve bloemenperkjes of sfeerloze tegelvlaktes, maar knusse sfeertuinen met mooi gestylede zithoeken en wulpse bloemenborders. Dát is het echte buitenleven volgens haar. Voor Kristels werk als groenjournalist is ze altijd op de hoogte van de laatste groentrends, waarvan ze de highlights met vtwonen deelt. Ook in de weekenden experimenteert ze erop los: haar vensterbank is een laboratorium van stekken, jonge zaailingen en spannende combi’s van snijbloemen uit eigen tuin.

nog meer: tuinieren