WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Winterse uitstapjes

Wil je de ultieme wintersfeer ervaren, dan moet je erop uit. Komende weken kun je op verschillende plekken in het land schaatsen in wintersfeer, dwalen door romantisch verlichte paleistuinen en struinen langs kerstmarkten.

  • Haal ze maar tevoorschijn die schaatsen, want t/m 8 januari kun je schaatsen bij Paleis ’t Loo in Apeldoorn. Natuurlijk kun je het Paleis ook van binnen bewonderen, er zijn traditioneel opgetuigde kerstbomen, handgemaakte groenversiering en je kunt een wandeling maken door de Paleistuinen.
  • Met een schaatsbaan, een reuzenrad en diverse marktjes is Maastricht in de decembermaand magisch om doorheen te wandelen. Ook vind je er het Magisch Cultuur Festival, met muzikale en theatrale voorstellingen door de hele stad.
  • Romantiek ten top: tijdens Amsterdam Light Festival kun je wandelen óf varen langs het werk van architecten, kustenaars en lichtontwerpers over de hele wereld.
  • Europa’s grootste ondergronds kerstmarkt staat gewoon in ons eigen Limburg. In de Valkenburgse Gemeentegrot struin je nog tot 8 januari langs honderden kraampjes, om je vervolgens op te warmen aan een warme chocolademelk.
  • Niet zo’n held met de kou? In de aangenaam warme kassen van de Orchideeënhoeve vind je een kerstmarkt met Oer-Hollandse producten, een groene expositie en kun je meedoen met twaalf verschillende workshops bloemschikken. Weer er wel snel bij want na 26 december zit dit tropische Kerstfeest er alweer op. Tip: tijdens de magische kaarsjesavonden op 21, 22 en 23 december worden alle tuinen van 17:00 uur tot 21:00 uur verlicht met duizenden echte kaarsjes, lampjes en verlichte fonteinen!

Kristel blogt over tuinieren

tuinexpert KristelOntspannen kan alleen wanneer je omringd wordt door groen, vindt blogger Kristel Engelen. Kristel schrijft op vtwonen.nl/kristel met passie over alles wat met groen te maken heeft. Geen stijve bloemenperkjes of sfeerloze tegelvlaktes, maar knusse sfeertuinen met mooi gestylde zithoeken en wulpse bloemenborders. Dát is het echte buitenleven volgens haar. Voor Kristels werk als groenjournalist is ze altijd op de hoogte van de laatste groentrends, waarvan ze de highlights met vtwonen deelt. Ook in de weekenden experimenteert ze erop los: haar vensterbank is een laboratorium van stekken, jonge zaailingen en spannende combi’s van snijbloemen uit eigen tuin.

Foto: IJsbaan Winterpaleis Het Loo, Hesmerg

nog meer: tuinieren