vtwonen

Weg met onkruid

Aan de hand van het NL Greenlabel zijn duurzame tuinproducten in één keer te herkennen. Met Xardin ben je op een milieuvriendelijke manier snel van je onkruid af.

 srcset=  srcset=

Je hoeft echt niet meer met chemische middelen tegen onkruid te vechten: Cito van Xardin is een biologisch middel dat heel effectief is. Eenvoudig te spuiten tussen terrastegels of op grindpaden, dus precies waar het nodig is.

Groen denken

Tuinontwerper Nico Wissing en tv-tuinman Lodewijk Hoekstra houden van ‘groen denken’. Dus maken ze zich sterk voor alles waarmee de tuin groener en rijker wordt. Samen staan ze achter het handige NL Greenlabel. Een duidelijk keurmerk dat duurzame producten en materialen onderscheidt. Zodat je in één oogopslag kunt zien wat ‘groen’ is. Het bestrijdingsmiddel van Xardin heeft dit keurmerk gekregen.

Andere duurzame tips van NL Greenlabel:

Voor meer informatie: NLGreenlabel.nl

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Sjef op 18 mei 2015 om 14:08

Hallo Nicole zoals ik al schreef op 4 mei spuiten met schoonmaakazijn.
Ook gebruik ik de onkruidbrander krijg je in de bouwmarkt met een kleine metalen gashoudertje, moet je maar eens proberen i.c.m. met de schoonmaakazijn.
Gegarandeerd dat je geen last meer hebt van onkruid.
Zout tussen stenen en tegels invegen niet nat maken het zout ontrekt het water aan het onkruid en na een paar dagen is het onkruid gedood.

Groeten Sjef

>

Kristel (tuinieren.nl) op 18 mei 2015 om 12:28

Hoi Nicole. Als het gaat om echte rode klaver (Trifolium pratens) , dan heb je te maken met een hardnekkig soort onkruid. Dit onkruid groeit onder de grond namelijk met een penwortel die met wortel en al uitgestoken moet worden, anders groeit hij vrolijk weer aan. Verder is het zo dat de rode klaver graag groeit op onbemeste grond. Als je de tuin regelmatig bemest wordt de grond stikstofrijk en zullen de meeste planten juist sterker worden maar de rode klaver het onderspit delven. Google wel eerst even of wij het over dezelfde plant hebben – anders heeft deze aanpak natuurlijk weinig zin. Succes!

>

Nicole Dams op 9 mei 2015 om 23:58

help, ik word gek van de rode klaver in mijn tuin. wat kan ik er aan doen?

>

Sjef op 4 mei 2015 om 18:28

Ik gebruik al jaren schoonmaakazijn tegen onkruid en groene aanslag op stenen en tegels. succes verzekerd.
Gebruik wel schoonmaak azijn en geen gewone azijn.
5 liter jerrycan bij de Big Bazar voor nog geen € 3.
Ik doe de azijn vernevelen in een hoge drukspuit en het mag de dag erna niet regenen.

>

D.vanEssen op 16 augustus 2014 om 16:06

W.Kaandorp heeft het juiste antwoord en de goedkoopste oplossing, waarom zou je een product gebruiken waar azijnzuur in zit 1;100 mss? Dat is net als bij veel homeopathische drankjes een druppel op een oceaan :) Zout werkt ook erg goed alleen bij veel planten moet je daar weer mee uitkijken en vooral niet gebruiken met teveel wind.

>

W.Kaandorp op 21 juli 2014 om 14:54

onkruid bestrijden voor tegelpaden en straatjes.
werk azijn bij de supermarkt voor€ 0,50 per liter

>

Kristel (Tuinieren.nl) op 2 juli 2014 om 14:29

Beste Hedwig. Ik begrijp je punt en gebruik persoonlijk ook liever een ouderwetse onkruidkrabber… Maar het doel van Cito is klein onkruid en mos tussen de tegels verdelgen op basis van azijnzuur. Dit belast de natuur 100x minder dan de chemische middelen. Bovendien groeien er tussen de tegels (als het goed is) geen gigantische bloeiende planten, dus de kans dat je een bij of ander beestje raakt is nihil. NL Green Label heeft een streng selectieproces als het aankomt op biologische producten. Dit artikel gaat overigens ook puur over Cito, maar we hebben heel wat artikelen geschreven over onkruid bestrijden en voorkomen op een alternatieve manier: http://www.tuinieren.nl/a/ziekten-en-plagen/onkruid-bestrijden-voorkomen. De tips die je geeft vind ik wel leuk, we zullen ze toevoegen aan het zojuist genoemde artikel.

>

hedwig duchateau op 28 juni 2014 om 08:37

Jammer dat Kirstel nog steeds Cito aanbeveelt en niet luistert naar wat Dirk zegt. Bovendien, bijen en hommels zoeken overal naar voedsel, ook op onkruid tussen de bestrating. Bij alle goede alternatieven mis ik nog het onkruid wegbranden met een gas/elektrisch brandertje of met heet water/stoom. Of wat mijn oma deed: met het kookwater van de aardappels. Werkt prima tegen groene aanslag.

>

Kirstel (Tuinieren.nl) op 15 mei 2014 om 11:06

Beste Ada. Een goede tip, uiteraard is dit nog altijd de beste oplossing. Met een mesje of met een stalen onkruidborstel (dat scheelt een hoop gebuk) het mos en onkruid verwijderen. Dit bericht is dan ook vooral bedoeld voor mensen die normaal meteen met chemische middelen aan de slag gaan. Het is namelijk biologisch afbreekbaar, een prima alternatief.

>

Ada van Loopik op 8 mei 2014 om 07:14

Wat is er mis met ouderwets een mesje en uit de groeven je onkruid snijden. Ik heb sind september een volkstuin en besteed gemiddeld 2 uur per dag aan mijn tuin. Alles doe ik met de hand, geen gif. Soms ontkom je er niet aan hoor ik van mijn omgeving, ik denk als je harder werkt je alles onkruidvrij kunt houden, goedkoper en wat Bram zegt genoeg troep in de grond. Laten we ook aan onze kinds kinderen denken.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties