WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Tuinlantaarns maken

Als je ’s avonds laat nog in de tuin zit kun je het gezellig maken met tuinlantaarns. Ik vond dit idee op Designsponge en het komt origineel van het blog maggiemakes. Met deze makkelijke zelfmaker breng je ook als het donker wordt sfeer in je tuin.

Tuinlantaarns

Zelf maken

Het design van de gaatjes kun je op de blog maggiemakes downloaden. Verder heb je blikjes, een hamer, dikke spijkers, een touwtje en waxinelichtjes nodig.

  1. Download hier het design en print uit.
  2. Plak het design rondom het blikje.
  3. Zet het blik goed vast.
  4. Sla met een hamer en spijker gaatjes op de plaatsen van de puntjes.
  5. Maak twee gaatjes aan de bovenkant en doe daar een touwtje doorheen om het blikje mee op te hangen. Je kunt de blikjes natuurlijk ook gezellig neerzetten!
  6. Zet de kaarsjes erin en geniet!

Tip

Tip van een van onze bezoekers: Vul de lege conservenblikken met water en zet ze een nachtje in de diepvries, met het ijs erin sla je geen deuk in het blik als je de gaatjes erin wil maken. Zodra je klaar bent met je patroon laat je het ijs ontdooien en klaar!

Voor uitgebreidere instructies met foto’s kun je kijken op de blog Designsponge. Nog meer genieten van je tuin doe je natuurlijk met echte tuinverlichting, in onze categorie verlichting vind je daar alles over!

Tuinlantaarns

Bron: Fotografie Kate Pruitt via Designsponge

nog meer: tuinieren