kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Tuingereedschap

Vinden jouw kinderen het ook zo leuk om in de tuin te ravotten? De komende tijd zullen wij tips & tricks voor tuinieren met kids delen.

tuinieren met kids tuingereedschap

Als je aan de slag gaat in de tuin heb je een hark, een schoffel en een schep nodig. En dat is nog niet alles! Leg de volgende spulletjes maar vast klaar.

Plantschopje

Met een plantschopje maak je de gaten in de grond om planten in te zetten en vul je potten, bakken, kistjes en manden met grond.

Handhakje

Met een handhakje haal je onkruid weg tussen de planten die dichtbij elkaar staan maak je de grond tussen de planten los, zodat de wortels van de planten genoeg zuurstof krijgen.

Spade

Met een spade spit je de grond voor het planten los, zodat je er gemakkelijk in kunt zaaien en planten. Met de spade maak je ook plantgaten voor grote planten, struiken en bomen.

Onkruidsteker

Met de onkruidsteker kun je zo diep in de grond steken dat je onkruid met een lange penwortel zoals paardenbloem en distel er met wortel en al uit kan steken. En dat moet ook want blijft er een stukje wortel zitten dan groeit de plant gewoon verder.

Hark

Met een hark maak je de grond los en werk je kuilen en hobbels weg. Met een hark hark je ook takjes en bladeren op een hoop zodat je ze in een keer weg kunt halen.

Schoffel

Met een schoffel haal je onkruiden tussen rijen groenten, bloemen en aardbeien weg.

Gieter

Met de gieter geef je de planten water. Goed om te weten; een kunststof gieter weegt minder dan een gieter van metaal.

Tuinschaar

Met een tuinschaar knip je bloemen, bessen en kruiden af.

Snoeischaar

Met een snoeischaar knip je stengels en takken door die je niet met een tuinschaar kunt doorknippen.

Tuinhandschoenen

Met tuinhandschoenen bescherm je je handen tegen brandnetels, distels en andere stekelige planten. Trek ook altijd tuinhandschoenen aan als je bloemen, fruit en fruit gaat knippen, zodat je niet in je vingers knipt.

Laarzen

Laarzen houden je voeten droog en beschermen voeten en onderbenen tegen brandnetels en distels.

Zacht bindtouw of raffia

Beide zijn opbindmiddelen om hoge(re) planten aan stokken, piramiden en plantensteunen vast te maken zodat ze niet omvallen.

Stokken en takken

Die gebruik je om bonen en klimplanten tegenaan te laten klimmen.

nog meer: tuinieren