WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Tuinblog: eigenwijze tuin

Dagelijks bloggen we op onze site over tuinen, planten of dieren. Maar daarin zijn we absoluut niet de enige, er zijn meer leuke tuinblogs dan je denkt. Maandelijks zetten wij de leukste tuinblogs in het zonnetje. Deze maand: De eigenwijze tuin.

eigenwijzetuin.be: vlinder tuinblog

Eigenwijze tuin

De Belgische Blogger Bart Vancoppenolle is begonnen met bloggen op eigenwijzetuin.be omdat hij graag wilde bijhouden wat er allemaal in de tuin gebeurde; welke dieren er langs komen en de soorten planten die er groeien. Inmiddels zorgt het ervoor dat Bart drie van zijn belangrijkste hobby’s hiermee kan combineren: natuur, computers en fotograferen. Op eigenwijzetuin.be vind je dan ook vooral veel mooie, scherpe foto’s van planten, dieren en insecten.

Over zijn eigen tuin zegt Bart: “Onze tuin is een natuurlijke tuin waar wilde planten en dieren grotendeels hun gang mogen gaan. De soortenrijkdom aan insecten, vogels, zoogdiertjes, paddenstoelen en wilde bloemen die we daarvoor in ruil krijgen is fenomenaal.”

Tips van tuinblogger Bart

Bart adviseert anderen niet teveel tegen de natuur in te gaan: “Kijk wat waar wil groeien en bloeien en maak daar gebruik van. Alles hoeft zo netjes niet te zijn als bij de buren. Bespaart je een hele hoop werk.” En als je ook wil starten met een tuinblog: “Foto’s! Veel! Zo mooi mogelijk!”

De Eigenwijze Tuin heeft ook een Facebookpagina.

Bron: Fotografie Bart Vancoppenolle

nog meer: tuinieren