WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Tijd voor bollen-op-pot

Eindelijk zijn ze weer te koop: bollen-op-pot! Heet het voorjaar nu al welkom met blauwe druifjes en hyacinten. Wil je eens iets anders dan een gewone bloempot? Er zijn genoeg leuke alternatieven.

bollen op pot

Flessen en potjes

Gebruik oude flessen en potjes om de bloembollen in te zetten. Zet allerlei flessen en potjes op een dienblad bij elkaar en vul ze met verschillende soorten bloembollen. Zo krijg je een mooie mix. Je kunt kiezen voor een bepaald kleurenpalet of gewoon alle kleuren door elkaar gebruiken. De kleuren kunnen dit jaar niet gek genoeg zijn: felle kleuren gemixt met pastel is de trend.

bollen-in-potjes

Zakken en manden

De combinatie van frisse bloemen en oude, nonchalante zakken en manden werkt goed. In dit geval kun je het best kiezen voor verschillende bollen-op-pot, maar in dezelfde kleur. Mix bijvoorbeeld witte hyacinten en tulpen met elkaar.

bollen-in-zakken

Kratten en bakken

Een ander handig en goedkoop alternatief is de bollen-op-pot in oude kratten en bakken te planten. Tegenwoordig kom je overal oude kratten tegen, zowel buiten in de tuin als binnen in het interieur. Heel handig dus, want je hoeft niet meer op zoek naar nieuwe potten. Vul gerust het hele krat vul met bloembollen, zodat het vol staat met bloemen wanneer ze uitkomen.

7u0yzbdqoq78

Bron: Fotografie iBulb

nog meer: tuinieren