vtwonen

Soep van erwtenscheutjes

In de tuin valt er op dit moment weinig te plukken, maar binnen kun je al aan de slag. Zaai gedroogde doperwten in een pot en over 2 weken zijn de kiemen al rijp voor deze frisse lentesoep.

m1my9q4qg9alm1my9q4qc5an

Zaaien uit een pak Hak

Dit recept vond ik op het blog etenuitdevolkstuin.nl. Iedere liefhebber van zelfgekweekte groenten kan zijn of haar hart hier ophalen aan de verfrissende recepten van volkstuinier Marleen. Ze is ook nog eens heel goed in het stylen en fotograferen van haar gerechten. Een echte blog voor in je favorietenpagina dus. Ik moest wel een beetje lachen om haar aanpak voor het zaaien: ze gebruikte hiervoor een doosje gedroogde erwtjes van Hak. Maar zo te zien werkt het wél.

Ingrediënten

Naast een bos erwtenscheuten ging er in dit soepje ook 2 eetlepels olie, 1 sjalotje, 1 theelepel geraspte gember, 1 theelepel komijn, verse koriander, 450 gram doperwten, 1 aardappel, een groente bouillonblokje, 700 ml water, 1 citroen, crème fraiche en 1 chilipeper.

Als je precies wilt weten hoe Marleen dit soepje helemaal gaaf maakt, kijk dan op haar blog.

Bron: Fotografie Marleen van Es

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties