WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Sinaasappel met vogelvoer

Sinds ik actief ben op Pinterest durf ik bijna niets meer weg te gooien omdat je alles wel kunt recyclen. Van een oud fietswiel kun je een trellis maken voor klimplanten, in oude boeken laat je planten groeien én de schil van een sinaasappel vul je met vogelvoer!

Sinaasappel met vogelvoer
Als je vogelvoer in de winkel koopt, is het vogelvoer over het algemeen vrij saai en gewoontjes verpakt. Daarom vond ik deze variant van HGTV met een sinaasappelschil zo leuk met dat frisse oranje. In plaats van sinaasappel kun je ook de schil van bijvoorbeeld een grapefruit gebruiken.

Benodigdheden

– 1 sinaasappel
– 1 theekopje met pindakaas
– 1 kopje havermout of maïsmeel
– 1 kommetje
– een mes en een lepel
– een spijker
– 2 stukken touw van ongeveer 10 centimeter lang.
– een handjevol rozijnen (optioneel)
– een handjevol zonnebloempitten (optioneel)
– andere zaden en noten (optioneel)

Stappenplan

Snijd de sinaasappel door midden met het mes en verwijder het vruchtvlees met de lepel, dit kun je bewaren in een bakje om later zelf op te eten. Maak twee gaatjes in de bovenste rand van de schil evenredig aan elkaar met de spijker. Steek het touw door de gaatjes en maak een knoopje zodat deze aan de schil blijft zitten. Verbind de bovenste uiteindes van het touw met elkaar.

Mix de pindakaas met de havermout of maïsmeel en voeg eventueel nog wat zaden en noten toe. Vul de sinaasappelschil met het mengsel. Hang de sinaasappel in de tuin aan een boom.

Wil je meer doen met vogelvoer? Bekijk de andere ideeën.

Bron: Fotografie HGTV

nog meer: tuinieren