WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Regenketting maken

In Japan zie je deze regenkettingen vaak hangen. Ter decoratie, maar ook omdat het geluid van kletterend water een rustgevend effect heeft.

Regenketting maken

Rainchain

Een regenketting begeleidt het hemelwater naar beneden. Een grote regenketting kan zelfs de regenpijp vervangen, een wat kleinere is veelal decoratief. Wil je dat hij je regenpijp vervangt dan kun je beter een regenketting kopen. Bedenk wel dat wanneer er veel water langs loopt het een erg hard geluid zal maken. Wil je een rustiger geluid, hang hem dan ergens middenin de dakgoot, waar er een kleinere hoeveelheid water langs loopt.

Zelf maken

Het is best even een klus, maar het resultaat mag er zijn. Het enige wat je nodig hebt, zijn: mooie stenen, 2 spoeltjes bloemendraad, 5-10 spoelen dik bloemendraad, paperclips, een potlood, een draadtang en een punttang. Bloemendraad of ander ijzerdraad kun je kopen bij de doe-het-zelf winkel.

  1. Knip twee stukken van ongeveer 35 cm af van het dunne bloemendraad. Leg kruislings op elkaar en draai om elkaar heen.
  2. Zet een steen op de kruising en maak de ijzerdraden bovenop de steen weer aan elkaar vast. Doe dit nog een paar  keer, totdat de steen er niet meer uit kan vallen.
  3. Gebruik de punttang om het ijzerdraad een beetje te buigen, zodat het strakker om de steen komt te zitten.
  4. Maak aan het uiteinde van het dikke draad een lus van ongeveer 8cm.
  5. Leg de steen onder de lus en wikkel het dikke draad eromheen. Wikkel het zoals je het zelf mooi vindt, zolang de steen maar goed vast zit.
  6. Maak ook aan de andere kant van de steen een lus en zorg dat deze stevig vast zit.
  7. Knip het draad af. Verwerk de uiteinden van alle ijzerdraden mooi met de punttang.
  8. Maak zoveel stenen als je in de regenketting wilt hebben op dezelfde manier als stap 1-7.
  9. Om de stenen aan elkaar te verbinden maak je eerst de paperclips recht.
  10. Wikkel de paperclips om het potlood in de vorm van een spiraal. Met deze spiraal kun je de lussen aan elkaar maken. En klaar!

Het klinkt moeilijk, maar met de foto’s op de blog Dollar Store Crafts wordt het een stuk makkelijker, gebruik die er dus bij.

nog meer: tuinieren