WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Pleidooi voor de Malus

In iedere tuin zou eigenlijk een malusboompje moeten staan. Ze worden niet al te groot, zijn goed in model te houden en je hebt er een paar keer per jaar plezier van.

Malus krans benodigdhedenMalus BoompjeMalus appeltjes

Blikvanger

Ondanks dat de appeltjes later maar mini-uitvoeringen worden van hun bij de groenteman verkrijgbare soortgenoten, bloeit de boom met forse bloesem. Een blikvanger in de lentetuin. Gedurende de zomer staat hij er wat onopvallend bij, om in de herfst weer de show te stelen met talloze gele, oranje of rode appeltjes. Mooi om te zien en, eenmaal goed rijp, een delicatesse voor de merelachtigen. Ook de appeltjes die uiteindelijk de grond bereiken vinden hun weg naar vele maagjes, dus voor het dierenrijk is een malusboompje ook een aanrader.

Kerststukjes

Zelf heb ik er een met oranje appeltjes waarvan ik de naam (nog) niet weet en de Malus ‘Red Jade’. De laatste heb ik speciaal aangeschaft voor zijn dieprode appeltjes, die het ook met kerst goed doen in kerststukjes en kransen. Naast ‘Red Jade’ is ook ‘Red Sentinel’ voor dat doel een goede keus.

Krans maken

In deze tijd is een sfeervolle krans snel gemaakt. Steekschuim in kransvorm, cocktailprikkertjes (liefst met twee puntjes), een scherm van de hortensia en natuurlijk een voorraadje appeltjes en een kind kan de was doen. Prikken maar! Over kinderen gesproken: met een simpel bloempotje, stukje steekschuim en een pluk gras voor het nonchalante effect, maak je samen met je (klein)kind snel een leuk cadeautje, bijvoorbeeld voor juf, om de onderlinge band nog steviger te maken!

 

nog meer: tuinieren