Plantenlabels van bestek

Als je een moestuin aanlegt en gaat zaaien kan je wel eens vergeten wat je precies gezaaid hebt. Plantenlabels bieden dan uitkomst. Op de plantenlabels zet je neer wat je precies gezaaid hebt om deze vervolgens in de grond te zetten op de juiste plek.

plantenlabels-bestek-tomaat plantenlabel-bestek-lemongr

Bij sommige planten krijg je standaard plastic plantenlabels geleverd, maar het kan veel creatiever. Hammerman op Etsy.com bijvoorbeeld verkoopt plantenlabels gemaakt van oud bestek. Het bestek is platgeslagen en op het grote platte deel is de naam geschreven van de plant, zoals Tomatoes of Lemongrass.

Overigens kan je deze plantenlabels ook zelf maken met oud bestek, een hamer en een zwarte watervaste stift. In Flair editie 20 staat een volledige werkbeschrijving van deze plantenlabels.

Bron: Fotografie Hammerman op Etsy.com

nog meer: tuinieren

Reacties:

Anoniem op 29 april 2013 om 20:27

Beste mensen, vanwege ziekte ga ik mijn huis met tuin verlaten en neem intrek in een appartement met groot dakterras. Hebben jullie ook ideeën en tips voor het mooi gezellig maken – bv. met potten beplanten? Beste bloggers, weet iemand raad, hoe een goedkoop, toch prima werkend “water voor de potten systeem” aan te leggen is? Bij voorbaat bedankt! Evelin

op 3 mei 2013 om 12:15

Dag Evelin, in het artikel over watergeefsystemen kun je meer vinden over watergeefsystemen voor potplanten. Inspiratie om je dakterras gezellig te maken kun je natuurlijk vinden op ons blog, leg bijvoorbeeld buitentapijten neer. Of kijk eens bij het artikel tuinmeubelinspiratie.