WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Plantenhanger

Hang in there! Deze plantenhanger is een welkome gast bij jou in de tuin. In slechts 30 minuten maak je zelf dit mooie exemplaar. Niet alleen leuk voor buiten, maar ook voor binnen. Aan de slag!

16pyk2aq8o4n

Nodig

 • 1,5 m roodkoperen buis uitgegloeid (Vimeta)
 • rol wikkeldraad verkoperd of aluminium draad van 2 mm dik en 5 m lang (Pipoos)
 • ijzerzaag (bouwmarkt)
 • nijptang
 • bloempot doorsnede 50 cm

Tijd: 30 minuten
Prijs: € 6,95

Zelf maken

 1. Buig de koperen buis rond het potje en teken het af zodra het rond is. Zaag de buis op de afgetekende plek af met een ijzerzaagje.
 2. Buig een stukje koperdraad van 20 cm dubbel en knip het af. Stop de dubbelgeslagen draad in één zijde van de koperen buis en laat de helft (5 cm) uitsteken. Steek hier vervolgens het andere einde van de cirkel overheen. Er ontstaat zo een gesloten cirkel met een omtrek van 50 cm.
 3. Gebruik voor het hengsel het restant van de koperen buis.
 4. Trek er een stuk ijzerdraad of dik aluminiumdraad doorheen en laat het aan beide uiteindes een paar centimeter uitsteken, zodat deze draad straks aan beide zijdes een aantal keer om de koperen cirkel geslagen kan worden.
 5. Buig de koperen buis in de vorm van een hengsel. Symmetrie werkt het beste.
 6. Draai aan beide uiteinden het ijzerdraad of aluminium draad dat uitsteekt 3 keer om de koperen cirkel en stop wat overblijft in de buis terug naar boven. Zet het potje in de cirkel.

Bron: Fotografie 101 Woonideeën mei 2014

nog meer: tuinieren