WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Planten in denim drift

Langzaam zie je de groene woonkamer weer naar blauw verkleuren: it’s all about Denim Drift. Het is dé kleur van 2017 en eigenlijk kan de zachte, grijsblauwe jeanskleur overal, zowel binnen en buiten. Zo geef ik mijn tuin en de planten binnen een vleugje van de kleurtrend mee.

Handed by up planten

collage denim

1. Als ik er een mooie boom voor had, zou deze Jobek Hangmat ‘Joia’ van biologisch katoen erin hangen. Tussen een standaard ophangen kan ook natuurlijk, maar dat doet op de een of andere manier toch af aan de romantiek.

2. Dit vloerkleed is helemaal denim driftblue en voorzien van een te gek grafisch printje. Lekker vrolijk voor onder de overkapping.

3. Heel wat anders dan wat er nu aan mijn tuintafel staat, deze eettafelstoelen van One Wolrd Interiors. Ze zijn gemaakt van synthetisch rotan en kunnen daardoor gewoon buiten blijven.

4. Er zijn maar weinig planten met een blauwe gloed, maar de ananasbromelia is de denim drift herself. De plant heeft ook een exotische uitstraling die me wel aanstaat. Wordt geleverd in blauwe pot, waardoor het kleureffect nog wat versterkt wordt.

5. Heb je je lievelingen net gezaaid? Label ze met mooie tinnen plantlabels voordat je vergeten bent wat waar opkomt. Wees er wel snel bij want ze zijn in de sale.

6. Vooral de blauwgroene variant van de Handed By- bloempottenreeks mag bij mij binnen komen staan.

7. Mijn zoontje van anderhalf wist niet hoe snel hij erop moest klimmen, toen hij de Qeeboo Rabbit bij een vriendin van mij signaleerde. Ik vind ‘m geweldig voor op het gras buiten: je creëert er zo’n heerlijk kneuterig Teletubbie-landschap mee.

Kristel blogt over tuinieren

tuinexpert KristelOntspannen kan alleen wanneer je omringd wordt door groen, vindt blogger Kristel Engelen. Kristel schrijft op vtwonen.nl/kristel met passie over alles wat met groen te maken heeft. Geen stijve bloemenperkjes of sfeerloze tegelvlaktes, maar knusse sfeertuinen met mooi gestylde zithoeken en wulpse bloemenborders. Dát is het echte buitenleven volgens haar. Voor Kristels werk als groenjournalist is ze altijd op de hoogte van de laatste groentrends, waarvan ze de highlights met vtwonen deelt. Ook in de weekenden experimenteert ze erop los: haar vensterbank is een laboratorium van stekken, jonge zaailingen en spannende combi’s van snijbloemen uit eigen tuin.

Foto: Igor Josifovic, Happy Interior Blog

nog meer: tuinieren