WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Terrasplant van het jaar

De plant die dit jaar op het terras niet mag ontbreken is: de passiebloem. Het is een spectaculaire bloem die zich tot ver in het najaar laten zien. Het is natuurlijk ook niet voor niets de Terrasplant van het Jaar.

Passiebloem

De Passiebloem (Passiflora) is een klimplant met bloemen in de kleuren wit, paars, roze en rood. De bloemen met stampers en meeldraden zorgen voor een adembenemend plaatje. Met haar krullende ranken grijpt de passiebloem zich automatisch vast aan piramiden, klimvormen, rekken, gaas en draden. Ondertussen verschijnen er continu nieuwe bloemen. Wil je een feestelijk accent op de zomertuintafel? Pluk eens een paar bloemen en laat ze in een schaal met water drijven.

Passiebloem planten

  1. Geef de passiebloem een plekje in de volle zon.
  2. Plant haar in een bak gevuld met potgrond voor kuipplanten. Zorg onderin voor afvoergaten met een bodempje potscherven of gebruik hydrokorrels. Overtollig (giet)water kan dan makkelijk weglopen.
  3. Geef de passiebloem draden, een piramide, klimvorm of een rek, waar ze zich met haar ranken aan vast kan grijpen op weg naar de top.
  4. De passiebloem is ook happy in een geveltuintje. Haal de tegels weg, vul een ruim plantgat met potgrond en zet de plant erin.

yapy87xqj2ib

Lees meer én bestel de passiebloem.

Bron: mooiwatplantendoen.nl

nog meer: tuinieren