WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Pad van boomstronkjes

Voor een pad in de (moes)tuin kun je tegels, houtsnippers of grind gebruiken. Maar wat dacht je van een pad van boomstronken? Een grote zelfmaak-klus met een prachtig eindresultaat.

BoompadBoompad

De makers van dit pad hadden veel hout over van een aantal bomen die ze uit de tuin hebben gehaald. Daar besloten ze een pad van te maken voor de moestuin.

Zelf maken

Wil je zelf ook zo’n mooi pad van boomstronken maken? Zaag dan schijven van ongeveer 10 tot 12 centimeter van een boomstam af. Hoe dikker de schijven, des te beter ze op hun plek blijven. Je kunt het best speelzand gebruiken als ondergrond. De stukken boomstam hebben in tuingrond namelijk meer kans om te verschuiven. Graaf een groot gat voor het speelzand en zet daar vervolgens de boomstamstukken in. Zorg ervoor dat ze stevig staan en vul de open plekken met speelzand. Strooi er een dun laagje tuingrond overheen voor een donkere kleur. Zo komen de mooie bruine kleuren van de boomstamstukken beter tot hun recht. Gebruik een ecologische houtcoating om de kleur van de boomstamstukken optimaal te behouden. Anders verkleuren ze al gauw asgrijs.

Tip: Je kunt ook dikke takken van een boom gebruiken. Zo krijg je net als hier een mooie afwisseling met verschillende maten.

Bron: Fotografie Domesticated Nomad

nog meer: tuinieren