WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Onbekend lekkers op je bord

Bij Kwekerij Sanguisorba in het Belgische Ranst worden allerlei unieke groentesoorten opgekweekt voor de betere gastronomische keuken. Eens geen boontjes en worteltjes op je bord, maar venkelasperges en Russische bladkool.

Uit het augustus-assortiment

In de maand augustus valt er van alles te oogsten bij Sanguisorba. Nieuw-Zeelandse spinazie bijvoorbeeld, een topproduct om te wokken met wat Chinese bieslook en een sjalotje. De aspergetijd zit er op, maar in de zomer zijn er venkelasperges: deze jonge, zachte stengels van doorgeschoten venkel maak je klaar zoals gewone asperges. Ben je gek op bladkool, dan kun je bij Sanguisorba je hart ophalen aan een enorme variatie. Je hebt de keuze uit boerenkool, Limburgse groene bladkool, Russische bladkool, eeuwig moes en mergkool. Een kwestie van de bladeren fijnsnijden, Oosterse kruiden erbij en in een licht geblancheerd blad rollen.

Eigenzinnige zomersalades

Bij Sanguisorba verzamelen en zaaien ze de gedroogde zaden van allerlei groenten die ze vorig jaar hebben laten doorschieten. De jonge bladeren van spitskool, rucola, daikon, mosterd, raapsteel, venkel en prei worden gemengd met een zuurtje Spaanse zilverzuring of wat Oxalis-blaadjes. Wat eetbare bloemetjes erbij en je hebt een feest op je bord.

Maak je eigen Provençaalse kruidenmengsel

Van fijnbladige basilicum, zachte tijm, rozemarijn, bonenkruid, hysop en een mix van marjolein en wilde oregano. Alle zaden van de bovengenoemde soorten zijn te koop via www.sanguisorba.be.

Schrijf je in voor een botanisch diner

Eens per maand organiseert Sanguisorba een botanisch diner. Tijdens de Botanische wandeling worden de planten besproken en serveert een chef bijpassende amuses. Hierop volgt een viergangendiner zodat men seizoensproducten via culinaire smaken kan leren kennen. Inschrijven kan via info@sanguisorba.be.

Kristel blogt over tuinieren

tuinexpert KristelOntspannen kan alleen wanneer je omringd wordt door groen, vindt blogger Kristel Engelen. Kristel schrijft op vtwonen.nl/kristel met passie over alles wat met groen te maken heeft. Geen stijve bloemenperkjes of sfeerloze tegelvlaktes, maar knusse sfeertuinen met mooi gestylede zithoeken en wulpse bloemenborders. Dát is het echte buitenleven volgens haar. Voor Kristels werk als groenjournalist is ze altijd op de hoogte van de laatste groentrends, waarvan ze de highlights met vtwonen deelt. Ook in de weekenden experimenteert ze erop los: haar vensterbank is een laboratorium van stekken, jonge zaailingen en spannende combi’s van snijbloemen uit eigen tuin.

nog meer: tuinieren