kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Okergoud voor buiten

Wij zijn gek op okergeel. In huis, maar ook buiten. In de tuin is het al jaren de kleur van de herfst. Sommige bomen en struiken verkleuren niet rood, oranje of paars maar naar prachtig diep okergoud. Naar buiten dus! 

In vuur en vlam

Liefhebbers die door hun wimperharen gluren zien net wat meer dan wij zien. Een geweldig okergoud kleurenspel dat zich afspeelt in eigen achtertuin bijvoorbeeld. Thea van der Hout geniet elk jaar weer van het ‘bladgoud’ dat haar tuin De Houtstek nog even in vuur en vlam zet. Op haar blog staan schitterende foto’s van het schouwspel. De zwarte tupeloboom (Nyssa sylvatica) werd in Arboretum Oudenbosch gefotografeerd door een andere blogger, groenjournalist Ellen van der Peet.

herfstkleur

De mooiste herfstplanten in okergoud

  • Bomen: Japanse notenboom (Ginkgo biloba), zwarte tupeloboom (Nyssa sylvatica), valse christusdoorn Gleditsia triacanthos ‘Sunburst’.
  • Siergrassen: diamantgras (Calamagrostis), goudbaardgras (Sorghastrum nutans), lampenpoetsersgras (Pennisetum alopecuroides)

Herfstkleur voor binnen

Het najaar is hét moment om ook wat warmte en glamour aan je huis toe te voegen. Een perfecte combinatie hiervoor is okergoud en poederzacht roze. Een warme, frêle en tegelijk krachtige combinatie. In dit artikel lees je hoe je deze tinten mixt&matcht met industriële en etnische elementen tot een eigenzinnig, maar huiselijk interieur.

De stoere plantenstandaard op te foto is van Ferm Living en te koop in onze webshop.

Kristel blogt over tuinieren

tuinexpert KristelOntspannen kan alleen wanneer je omringd wordt door groen, vindt blogger Kristel Engelen. Kristel schrijft op vtwonen.nl/kristel met passie over alles wat met groen te maken heeft. Geen stijve bloemenperkjes of sfeerloze tegelvlaktes, maar knusse sfeertuinen met mooi gestylde zithoeken en wulpse bloemenborders. Dát is het echte buitenleven volgens haar. Voor Kristels werk als groenjournalist is ze altijd op de hoogte van de laatste groentrends, waarvan ze de highlights met vtwonen deelt. Ook in de weekenden experimenteert ze erop los: haar vensterbank is een laboratorium van stekken, jonge zaailingen en spannende combi’s van snijbloemen uit eigen tuin.

Bron foto’s: Ferm Living, Ellen van der Peet, Thea van der Hout

nog meer: tuinieren