WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Muurkas maken

Een kas tegen de muur van je huis of schuur is handig voor kruidenplanten, tuingereedschap of om planten te laten overwinteren. Je kunt een muurkas kant-en-klaar kopen of simpelweg zelf maken!

Muurkas maken

Zelf maken

Het houten skelet van de kas maak je op dezelfde manier als de werkbanktrappen, vervolgens dicht je hem af om er een muurkas van te maken.. Je kunt zelf het formaat van de kas bepalen.

  1. Plaats twee balken met een tussenruimte van ongeveer anderhalve meter schuin tegen muur en zet deze vast. De breedte van de werkbanktrap is afhankelijk van de ruimte tussen de balken.
  2. Bevestig liggers op drie verschillende hoogtes met gelijke tussenruimte, ongeveer 50 cm, tussen de muur en de balken.
  3. Leg vervolgens drie brede planken op de liggers.
  4. Gebruik folie, tuinbouwglas, veiligheidsglas of polycarbonaat om tegen het hout te plaatsen zodat het een dichte kas wordt.

Muurkas plaatsen

Een muurkas kun je tegen de muur van je huis of schuur plaatsen. Zet hem bij voorkeur tegen het huis aan zodat de kas profiteert van de warmte van het huis. Plaats hem aan de zuidgevel zodat hij voldoende zonlicht krijgt.

Kijk voor meer informatie over de materiaalkeuze, de grootte, het soort en het ontwerp dat geschikt is voor jou tuin in het artikel kas kiezen.

Bron: Woonbeurs Amsterdam 2012 | Fotografie Anna de Leeuw | Styling Marjolein Vonk | Ontwerp Janine ten Horn

nog meer: tuinieren