kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dit zijn de mooiste drijfbloemen

Waterplanten in vazen, hydroponische planten en… drijfbloemen! Deze zomer is de combi van groen en water niet meer weg te denken uit huis. Drijfbloemen zijn net even anders; ze zijn de vrolijke noot in je groene hoek.

Elke bloem een drijfbloem?

Je zou zeggen dat het simpel is: de steel eraf knippen en laten drijven maar. Helaas is niet elke bloem zomaar geschikt om op het water te laten dobberen. Met name frêle bloemen veranderen al snel in een hoopje slijk zodra ze even in het water hebben gelegen. Welke dan wel? Dahlia’s, rozen, gerbera’s, Lotusbloemen (ofcourse!) en chrysanten. Met name die laatste zijn gorgeous!

De chrysant 2.0

Misschien denk je nu: chrysanten??? Die goudgele bloemen die vroeger bij oma op tafel stonden? Nou ja, die! Maar dan net in een ander vorm- en kleurenpalet. De nieuwe generatie chrysanten bestaat uit mooie pasteltinten, variërend tussen zalmroze, zachtpaars, crèmewit en toetsen van citroengeel/groen. Ze laten zich super combineren in een drijfschaal, maar ik vind ze ook geweldig verdeeld over wat losse kleine vaasjes. Overigens behoren ze tot de meest verkochte bloemen van de bloemist; wellicht kocht je ze dus al vaker, maar had je geen benul dat het om een chrysant ging. Ze staan ook superlang op vaas, tot wel drie weken! Zelf bij tropische temperaturen buiten houden ze het in huis zeker 10 dagen vol.

Lifehack: rechtop drijven graag

Een bekend probleem van drijfbloemen is dat ze niet mooi rechtop blijven drijven maar ‘omvallen’ in het water. Platte bloemen zoals chrysanten en gerbera’s blijven mooi op het water liggen, maar rozen hebben wel eens de neiging om op hun kant te gaan drijven. Gelukkig is ook hier een oplossing voor, zoals je in deze video ziet. Zorg verder dat je het water op tijd verwisseld, zo blijft je drijfschaal langer mooi!

Kristel blogt over tuinieren

tuinexpert KristelOntspannen kan alleen wanneer je omringd wordt door groen, vindt blogger Kristel Engelen. Kristel schrijft op vtwonen.nl/kristel met passie over alles wat met groen te maken heeft. Geen stijve bloemenperkjes of sfeerloze tegelvlaktes, maar knusse sfeertuinen met mooi gestylede zithoeken en wulpse bloemenborders. Dát is het echte buitenleven volgens haar. Voor Kristels werk als groenjournalist is ze altijd op de hoogte van de laatste groentrends, waarvan ze de highlights met vtwonen deelt. Ook in de weekenden experimenteert ze erop los: haar vensterbank is een laboratorium van stekken, jonge zaailingen en spannende combi’s van snijbloemen uit eigen tuin.

Foto’s: Deco & Style Experts

nog meer: tuinieren