WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Maak een pallet tuin

Deze verticale tuin siert vele weblogs en Pinterest boards. En het leuke is dat je deze pallet tuin zelf kunt maken.
Pallet tuin

Een verticale tuin gemaakt van een pallet is ideaal voor een balkon of kleine tuin, logisch dus dat we dit idee vonden op de website Life on the balcony. De beschrijving is niet lastig en je hebt ook niet veel nodig. Naast een pallet, heb je een worteldoek, nietpistool of hamer en spijkers, potgrond en planten nodig.

Pallettuin maken

Je start met de pallet liggend op de grond, waarbij je eerst het worteldoek aan één kant vastmaakt . Let er op dat je het worteldoek even groot als het pallet maakt en neem ook de zijkanten en onderkant mee. Met het nietpistool of de spijkers kun je het worteldoek vastzetten. Zorg ervoor dat je het goed vast zet.

Als het worteldoek vast zit, draai je de pallet om zodat de open randen zichtbaar worden. Je kunt nu wat straks de bovenkant wordt vullen met planten. Daarna vul je de rest op met potgrond. Als het pallet gevuld is kun je de andere openingen vullen met planten. Zorg ervoor dat je deze stevig aandrukt, zowel in de grond als tegen elkaar. Zet de pallet nu rechtop tegen de muur. Druk de planten nogmaals aan en doe er eventueel nog wat potgrond of planten bij.

Gelukt? Dan is je pallet tuin klaar!

Voor het beste resultaat laat je de pallet eerst een paar weken op de grond liggen, zodat de wortels van de planten zich goed kunnen hechten. Vergeet niet de planten genoeg water te geven, ook onderaan.

Gemaakt door lezeres

Dat de pallet tuin erg populair was merkten we ook bij lezers van Tuin&Co. Lezeres Wilma Aalpoel maakte samen met haar kleinzoon deze verticale tuin.

Pallet tuin van Wilma Aalpoel

nog meer: tuinieren