Maak een insectenhotel

Insecten zijn lang niet zo vervelend als ze soms lijken, lieveheersbeestjes bijvoorbeeld zijn dol op bladluizen. Om het de lieveheersbeestjes, en andere insecten, gemakkelijker te maken kun je een insectenhotel maken.

Insectenhotel maken

Nodig

Een insectenhotel maken is niet moeilijk. Wat je nodig hebt zijn een paar oude planken die samen een soort kistje vormen. Boor vervolgens gaten van verschillende grootte in de zijkanten van de kastjes en vul het kastje met afgezaagde bamboestokjes, bramentakken of rietstengels.

Insectenhotel maken

Je kunt een insectenhotel maken, maar je moet hem ook juist plaatsen. Kies een zonnige en warme plek en bevestig het hotel op een grote, stevige paal of schutting. Let er op dat het niet kan inregenen. Eventueel kan je nog ‘hotelkamers’ maken door met dakpannen of snoeiafval afscheidingen te maken.

Gebruik bij het maken van een insectenhotel liever geen geïmpregneerd hout, omdat insecten aan het hout kunnen gaan knagen.

Zelf maken te veel werk? Bestel dan nu een insectenhotel in onze shop.

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Anoniem op 26 juni 2015 om 12:18

Hoi Annie. Waarschijnlijk hangt je insectenhotel niet op de goede plek. Hang hem op een zonnige plek gericht op het zuiden. Voorkom verder dat het niet kan inregenen en hang hem het liefst een beetje beschut tegen de wind; onder een dakgoot is ideaal.

>

Anoniem op 12 juni 2015 om 19:14

Heel leuk zo'n hotel, maar bij mij heb ik nog geen enkele gast in zien boeken. Kan ik iets doen om ze te lokken? Of moet ik geduldiger zijn?

>

Anoniem op 4 maart 2014 om 12:39

Mooi voorbeeld.Gelieve iedereen op te roepen om kastjes te maken.Gelieve de boodschap te verspreiden(maak ook een tweet wie kan)

>

Anoniem op 18 december 2012 om 15:02

Dag Liset,
Voor zover wij weten is er (nog) geen boek over het maken van een insectenhotel. Zorg vooral dat er voldoende sleufen en gaatjes tussen de takken zit, zodat de beestjes er goed tussen kunnen kruipen. Succes!
Met vriendelijke groet, Clarissa (Tuinieren.nl)

>

Anoniem op 17 december 2012 om 14:32

Erg leuk inderdaad! Weet iemand of er ook een boekje bestaat over het zelf maken van dit soort insectenhotels?

>

Anoniem op 25 juli 2012 om 06:23

Heerlijk al die vliegende tuinhulpjes in de tuin. Maakt het echt levendig!

Shop suggesties

Inspiratie suggesties