WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kunstige potten

Misschien herken je dit idee wel, want de afgelopen weken sierden veel soortgelijke afbeeldingen Pinterest. Maar behalve ernaar kijken zijn deze opgestapelde plantenpotten ook erg leuk om zelf te maken.

Opgestapelde potten

Het idee is om een aantal potten schuin op elkaar te plaatsen met behulp van betonijzer. Het is zowel geschikt voor een tuin als voor een balkon of terras. Let wel op dat je bij een balkon of terras rekening houdt met extra stevigheid onderaan en maak eventueel het bouwwerk wat kleiner.

Benodigdheden

  • 6 terra cotta potten van verschillende maten
  • Betonijzer, vraag ernaar bij de bouwmarkt
  • Verf spuitbus
  • Een hamer
  • 4 bakstenen
  • Planten
  • Potgrond

Stap voor stap maken

Kleur de potten met de spuitbus met verf. Verf in verschillende lagen en laat het tussendoor goed drogen. Breng eventueel een laklaag aan, zodat de verf ook buiten lang mooi blijft.

Let goed op de lengte van het betonijzer, aangezien deze ook voor een stuk de grond in gaat. Om de juiste lengte te testen, geeft Steph van Stuff Steph Does als tip om de potten op de grond neer te leggen in de juiste positie samen met het betonijzer. Hij raad je aan om het betonijzer zo’n halve meter in de grond te doen en kwam daardoor uiteindelijk uit op een lengte van ongeveer twee meter.

Gebruik de hamer om het betonijzer de grond in te slaan, waarbij je een lengte overhoudt van ongeveer anderhalve meter. Zet vervolgens de vier bakstenen rondom het betonijzer.

Als het betonijzer met de bakstenen stevig staat kun je de potten erop gaan zetten. Vul de potten met potgrond en planten terwijl je ze stapelt. Als de laatste pot gevuld is, is je bouwwerk klaar.

Dit idee voor deze ‘Stackled Planter’ vonden we op de weblog van Stuff Steph Does. Oorspronkelijk komt dit idee van Homestories A to Z.

nog meer: tuinieren