vtwonen

Krokus planten

Er zijn wel meer dan honderd verschillende krokussen die je in de tuin kunt planten. Plant ze in het najaar in de tuinen je kunt in het vroege voorjaar genieten van een hoop gezelligheid.

krokus krokus plantenplanten

Krokus planten

Wil je weten hoe je een krokus planten kan in de volle grond of in een pot? Volg dan de volgende vijf stappen:

  1. Maak de aarde los met een schepje op de plaats waar je krokussen wilt planten.
  2. Wanneer bloembollen geen plekje in een bestaande border krijgen kan eventueel wat organische meststof worden toegevoegd, zoals compost.
  3. Graaf een gat, met een schepje of een bollenplanter, en plant hierin de krokussen met de punt omhoog en de wortels naar beneden.
  4. Houd voor het planten drie keer de hoogte van de bol aan. Een krokus van 3 centimeter moet dus 9 centimeter diep worden geplant.
  5. Vul het gat met de uitgegraven aarde en druk het wat aan.

Nadat ze hebben gebloeid verdwijnen de krokussen ondergronds. Daar overleven ze de hitte, droogte of kou van de komende maanden om het jaar erop weer lente in de tuin te brengen.

Lees meer over bloembollen planten.

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Sanne op 26 oktober 2015 om 08:55

Heel erg bedankt voor de uitleg. Ik ga lekker aan de slag in mijn tuintje :-)

>

Marie (tuinieren.nl) op 23 oktober 2015 om 14:29

Hoi Sanne, leuk om te horen dat je zo geniet van bollen. Er zijn verwilderingsbollen, zoals crocussen, narcissen en sneeuwklokjes. Deze bollen laat je in de grond zitten, ze komen elk jaar opnieuw op en breiden zich uit. Andere bollen, zoals de meeste tulpen en hyacinthen, haal je na de bloei uit de grond. In de zomer bewaar je ze droog op een donkere plek. Bollen die in het voorjaar moeten bloeien, plant je in het najaar. ~Marie

>

Sanne op 15 oktober 2015 om 09:29

Ik hou zo ontzettend van krokussen. Altijd zo prachtig in onze tuin. Wij hebben zwarte http://www.swissdeck-webshop.nl/" title="tegels" rel="nofollow">tegels in onze tuin liggen. Zo prachtig en mooi in contrast als de krokussen uitkomen. Ik kan niet wachten tot het weer voorjaar is. Ik heb wel eens gehoord dat sommige mensen de bollen uit de grond halen en ze in het hele vroege voorjaar pas weer planten. En dan tussen door dus in de schuur bewaren? Kan dat ook? Of is het beter om ze gewoon in de grond te laten zitten zoals ik dan nu doe?

Shop suggesties

Inspiratie suggesties