WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een kerstboom voor buiten? Origineel!

Traditioneel tuigen we de kerstboom binnen op. Lampjes, hangers, ballen, slingers: de hele rambam wordt van zolder gehaald zodra Sinterklaas het land uit is. Maar waarom zouden we kerstbomen eigenlijk beperken tot binnen? Buiten is het ook hartstikke leuk!

kerstboom plaatsen stoer metaal

Kerstboom in de tuin

Heb jij een dennenboom of spar in de tuin? Dan kún je bijna niet anders dan deze in de decembermaand omvormen tot een kerstboom. Mooie verlichting erin, wat leuke kunststofballen (goed vastmaken tegen de wind!) et voilà: een buitenkerstboom. Maar wat doe je als niet zo’n boom in de tuin hebt? Dan zet je die neer natuurlijk! Een kerstboom plaatsen we vaak binnen, maar dat hoeft helemaal niet. Er zijn namelijk ook kunstkerstbomen voor buiten te koop. In veel gevallen zit de verlichting daar zelfs al in verwerkt, dat scheelt je weer kerstlampjes uit elkaar halen. Uiteraard kun je ook gewoon een dennenboom in pot buiten neerzetten en die versieren. Na de kerst haal je de lampjes en ballen eruit en kun je ‘m eventueel in de tuin zetten.

LEES OOK
Kerstboom weg? 3 alternatieven voor op die lege plek

Lichtboom buiten

Wil je iets anders dan een traditionele kerstboom buiten? Dan kun je ook gaan voor een boom van lampjes. Een vlaggenmastboom, bijvoorbeeld. Hierbij hijs je de verlichting naar de top van de mast en krijgt het de vorm van een kerstboom. Erg leuk! Maar er bestaan ook kant-en-klaar frames in de vorm van een boom, die je dan kunt versieren met kampjes. Kortom: de keuze is reuze.

Nuttige versiering in je buitenkerstboom

Tenzij je binnen vogels houdt, denk je niet na over nuttige versiering in je kerstboom. Het enige wat het moet zijn is mooi. Maar als je voor een buitenkerstboom gaat, is het natuurlijk mooi meegenomen als je – naast een gezellig punt in je tuin – óók nog eens de vogeltjes de winter doorhelpt. Hang in plaats van kerstballen voedingsbolletjes op of ga voor een slinger van pinda’s. Simpel én nuttig: de kerstgedachte op z’n puurst.

LEES OOK
Dit wist je nog niet over de kerstboom

Kerstversiering de tuin

Liever geen boom, maar hier en daar kerstversiering in de tuin? Dat kan natuurlijk ook. Alles wat je binnen zet, kun je in principe ook buiten plaatsen – denk aan kerststukjes, warme kussens, gezellige lampjes, kaarsen (led-kaarsen zijn de uitkomst als je niet wil dat ze uitwaaien). Maak het gezellig!

nog meer: tuinieren