WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kamerplanten mogen weer

Kamerplanten ‘mogen’ weer! Wie treurt vanwege de afstervende tuin, kan zich binnen te buiten gaan. De website mooiwatplantendoen.nl inspireert en wijst de weg.

Kamerplanten

Het kan mij, eerlijk gezegd, niet zoveel schelen of ze wel of niet ‘in’ zijn, maar het heeft voordelen dat kamerplanten weer hip zijn. Het aantal variëteiten dat te koop is, is groter en – veel belangrijker – veel soorten doen natuurlijker aan.

Van a tot z

De website mooiwatplantendoen.nl geeft als ‘Plantenbieb’ veel informatie over soorten, maten en verzorging. Je kunt er gratis apps downloaden en een plant op maat uitzoeken. Er zijn soorten voor mensen met meer en minder groene vingers. Een vriendin die beweert absoluut geen groene vingers te hebben, gaf ik in april een grote knalroze bloeiende Kalanchoë cadeau. Die vraagt echt bijna niks en… hij leeft nog!

Buitenplanten binnen

Na het avondeten giet ik het water dat overblijft in de waterkan bij de Plumbago (mannentrouw), een echte zuipschuit, zeker boven de verwarming. Die Plumbago heeft hemelsblauwe bloemen. Het is ‘officieel’ een kuipplant voor buiten, maar binnen heeft hij het ook naar zijn zin. Ik schreef eerder een blog over Pelargoniums die ook zo mooi zijn als kamerplant (weinig water geven!); er zijn zoveel meer ‘buitenplanten’ die binnen net zo goed de moeite waard zijn!

Op gevoel gieten

Het beste advies is volgens mij: gewoon proberen. De verzorging gaat bij mij ook zo: op gevoel. Je merkt vanzelf of het werkt. Ik vind de kamerplanten verzorgen een van de meest prettige klusjes in huis. Toch een beetje tuinieren, maar dan binnen.

nog meer: tuinieren