WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Japanse bezoektuin

Van 30 april t/m 12 juni en van 8 t/m 23 oktober is hij voor drie weken open: de Japanse tuin in Park Clingendael in Den Haag. Deze prachtige Japanse tuin is zo kwetsbaar door onder andere de moslaag, dat hij maar acht weken per jaar geopend is.

Japanse bezoektuin

Bijzondere tuin

De Japanse tuin is begin twintigste eeuw aangelegd door de toenmalige eigenaresse van het landgoed. Zij heeft per schip een aantal reizen gemaakt naar Japan en spullen zoals beeldjes en lantaarns meegenomen. Deze tuin is de enige Japanse tuin in Nederland van omstreeks 1910. De tuin is slechts twee keer per jaar geopend, één keer in het voorjaar en één keer in het najaar.  In het najaar heeft de tuin prachtige herfstkleuren.

Totale rust

Met een bezoek aan de Japanse tuin kun je heerlijk tot rust komen. Het park heeft bijzondere bomen en planten en een prachtige moslaag. Natuurlijk kun je er ook goed inspiratie opdoen voor je eigen tuin. De video hieronder geeft een impressie van de tuin.

De voorjaarsopening is zaterdag 30 april tot en met zondag 12 juni 2016 en de najaarsopening: zaterdag 8 tot en met zondag 23 oktober 2016, dagelijks van 10.00 – 16.00 uur. Voor meer infomatie denhaag.nl.

Bron: Beeld Wikipedia

nog meer: tuinieren