WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Ideeën voor de stadstuin

Je hebt geen ruime achtertuin nodig om aan het tuinieren te slaan. Tuinieren kan overal! Ook op een balkon in het centrum van de stad. Maak optimaal gebruik van de kleine ruimte die je hebt op bijvoorbeeld je dak, geveltuin of balkon.

Stadstuin

stadstuin ideeën

Stadstuin ideeën

Stadstuin indelen

Gebruik van de ruimte

Heb je geen idee wat je met die dode hoek op je balkon aan moet? Plaats er een ladder of een hoekkastje. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte. Tip: je kunt je muur makkelijk beschermen tegen slijtage door hem te behandelen met glazuur. Met mooie plantenbakken, ruimtebesparende oplossingen, creatieve ideeën en het juiste gereedschap wordt tuinieren een feest.

Gebruik niet alleen het vloeroppervlak van je tuin of balkon, maar ga ook eens de hoogte in. Plaats bijvoorbeeld een stellingkast met verschillende planken in je stadstuin. Zo kun je meer kwijt op hetzelfde aantal vierkante meter!

Potten

De ijzeren balkonreling kun je eenvoudig opfleuren door er een aantal leuke plantenpotten aan te bevestigen. Zo valt de reling minder op en bespaar je ook nog eens veel ruimte. Hang je favoriete plantjes erin of ga aan de slag met verse kruiden. Met een eigen kruidentuintje heb je altijd verse kruiden bij de hand voor tijdens het koken.

Wees creatief

Heb je een leuke hangplant op de kop getikt, maar nog geen geschikte pot ervoor gevonden? Ga dan eens op zoek naar een oud vergiet. Hiermee geef je het balkon of de tuin extra karakter. Je kunt er ook voor kiezen om je oude voorraadpotten te gebruiken als bloempotjes. Dat zijn nog eens originele plantenbakjes!

Naast dat je balkon of tuin er leuk uit moet zien, is het ook fijn om van al dat moois te kunnen genieten. Heb je een ruim balkon of een klein tuintje dan kun je kiezen voor leuke klapstoeltjes. Of ga voor een leuk bankje met een aantal leuke kussens erop. Ga bijvoorbeeld eens kijken bij Ikea, ze hebben weer een hele leuke nieuwe tuincollectie.

Bron: IKEA

nog meer: tuinieren