WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Handboek voor wildplukkertjes

Het is herfst! Een mooi seizoen om buiten activiteiten te ondernemen samen met je kind(eren). Maar wat kun je allemaal buiten doen? Het boek ‘Handboek voor wildplukkkertjes’ geeft je alvast een grote stap in de goede richting.

Handboek voor wildplukkertjes

Verschillende thema’s

Rond verschillende thema’s en omgevingen hebben de schrijfsters met het ‘Handboek voor wildplukkertjes’  een wildplukboek voor kinderen en andere beginnende wildplukkers gemaakt. Zo vertellen ze in het boek waar je eetbare vruchten, planten en bloemen kunt vinden. En wat je hier vervolgens allemaal mee kan doen. Wist je bijvoorbeeld dat madeliefjes en paardenbloemen heerlijk zijn in de sla? Of altijd al eens zelf chocopasta willen maken?

Vormgeving

Het boek is mooi vormgegeven. Dat is iets wat ook direct opvalt als je het boek openslaat. Na de korte inleiding vind je een plukkalender, landschappenkaart en plukaanwijzingen. De tekeningen in het boek zijn opvallende tekeningen die getekend zijn met pen of aquarel. Dit maakt het boek extra leuk.

Voor jong en oud

Ook al is het boek gemaakt voor kinderen, volwassenen mogen er ook zeker in bladeren. Want iedereen kan als wildplukker aan de slag gaan!

Bron: Fotografie Oh Marie

nog meer: tuinieren