WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Groene lifestyle boeken

Raak je niet uitgekeken op alle ‘groene’ titels in je kast? Goed nieuws! In september en oktober verschijnen er weer vier nieuwe lifestyle boeken om je groene hart sneller te laten kloppen.

Lifestyle boeken

Plukalmanak – Claus Meyer

Plukalmanak is een complete ‘wildplukfora’ voor kenners en liefhebbers van eten uit de natuur. In het boek vind je onder andere meer dan honderd soorten eetbare planten, vruchten en noten, uitgebreide soortbeschrijvingen met aandacht voor het seizoen, tips voor culinair gebruik en meer dan vijftig heerlijke seizoensrecepten.

Buurttuinieren – Barbara Peeters en Peter Kouwenhoven

Ga samen voor leuk en lekker met Buurttuinieren. Dit boek laat zien hoe je jouw buurt makkelijk kunt omtoveren tot een ‘groene’ oase met aantrekkelijk groen of speelnatuur. Je wordt van het buurttuinieren niet alleen vrolijk, maar je leert ook nieuwe mensen kennen en geniet van de natuur. Lees honderden praktische tips, verdiep je in de aanleg van bloementuinen, moestuinen en speelnatuur en ga van idee naar uitvoering en onderhoud.

Een kleine eetbare tuin – Madelon Oostwoud

Om te smullen van je eigen oogst, hoef je geen grote tuin te hebben. Ook op een balkon of in een kleine tuin kun je genieten van heerlijk fruit, bessen, eetbare bloemen en zaden. Dit boek geeft je inspiratie voor de aanleg en het onderhoud van een kleine eetbare tuin. De vele praktische tips en voorbeelden helpen je een handje.

Goud voor grond – Roelke Posthumus en Femke Veltkamp

Compost maak je met dit boek in een handomdraai. Compost is onmisbaar, het is het goud voor je grond. En je hoeft er niet veel voor te doen; je hoeft het alleen maar te verzamelen. ‘Goud voor grond’ vertelt je hoe jij thuis compost kunt maken in je achtertuin, op je balkon of in het keukenkastje. Het is een boek voor tuinliefhebbers met groene vingers.

Kun je niet wachten? De boeken zijn alvast te reserveren via info@knnvuitgeverij.nl .

Bron: KNNV Uitgeverij

nog meer: tuinieren