WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De groenste kerstmarkten

Met de kerstdagen in het vooruitzicht, zijn er in binnen- en buitenland leuke kerstmarkten te bezoeken. Geniet van de sfeer van kraampjes, eten en drinken en gezelligheid dat een kerstmarkt te bieden heeft. Wij maakten een top 5 van de groenste kerstmarkten.
groene kerstmarkt

Kerstmarkt bij Passiflora

Kwekerij Passiflora in Drachten organiseert in december een gezellige kerstmarkt. De kwekerij is ruim een hectare groot en vormt een groene oase in woonwijk Park Suyderwyck. Op de kerstmarkt kun je woonaccessoires, cadeauartikelen, uit hout gemaakte producten, wenskaarten en kunstzinnige kerststukjes vinden. Ook kun je de gezellige theetuin bezoeken en genieten van heerlijke hapjes en drankjes. Meer info op  de website van Passiflora.

Kerst in De Orchideeën Hoeve

In Luttelgeest vind je van 8 t/m 26 december een magisch kerstfeest dat is uitgegroeid tot een van de grootste overdekte kerstevenementen van Nederland. Struin langs de talloze kraampjes en bezoek de overdekte tropische tuinen waar het ook volop kerst is. Wandel langs de verlichte tropische huisjes en bruggetjes, voer de vogels en vissen en geniet van de mooie vlindertuin. Meer informatie vind je orchideeenhoeve.nl.

Kerstmarkt bij kwekerij Stuivenberg

Kwekerij Stuivenberg in Scherpenzeel houdt half december een gezellige kerstmarkt. Neem een kijkje in de mooi verlichte kas. Hier tref je naast de mooiste kerststukken ook kransen, decoratie-artikelen, warme mutsen en dassen, brocante en heel veel groen aan. Ook ontbreken de Gaultheria, winterheide en skimmia’s niet. Bezoek ook kwekerij-stuivenberg.com.

Kerstmarkt München

Een leuke kerstmarkt buiten onze grenzen is te vinden in München. De kerstmarkt vindt plaats onder de Chinese Toren in het grootste stadspark van Munchen: de Engelse Tuin. Rond de verlichte toren vind je sfeervolle kraampjes met handgemaakte producten en kerstraktaties. In het midden van de Engelse Tuin kunnen de bezoekers genieten van heerlijke hete glühwein, Duitse braadworst en gebak. Meer info vind je weihnachtsmarkt-chinaturm.de.

Kerstmarkt Goslar

Tot en met 30 december kun je de kerstmarkt in Goslar bezoeken. Je waant je hier in een waar sprookje door het unieke kerstbos met zijn zachte bosgrond, geurende dennenbomen en de mooie versierde sparren. Daarnaast zijn er zo’n 80 kraampjes die hun waren uitstallen, geniet je van de heerlijke lekkernijen zoals gepofte kastanjes en zijn er diverse optredens met stemmingsvolle muziek. Meer info vind je op weihnachtswald.de.

Bron: Beeld Orchideeën Hoeve

nog meer: tuinieren