WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Idee voor dit weekend: siergrassen kijken

Geraffineerd mooi zijn ze, ze hebben een natuurlijke uitstraling en passen in elk soort tuin. Bovendien zijn het de pareltjes van de wintertuin en heb je er nauwelijks onderhoud aan. Nieuwsgierig naar siergrassen? Dit (en volgend) weekend zijn de mooiste grassentuinen van Nederland geopend voor bezoek.

siergrassen

In Goede Aarde, Biervliet (ZL)

De herfst saai en somber? Volgens de eigenaren van kwekerij In Goede Aarde ga je dan toch met een glimlach huiswaarts. Tijdens de Herfstgrassen en Asterdagen op 30 september en 1 en 2 oktober vind je in de tuinen een contrast van vurig verkleurende herfstgrassen, zilveren grassenpluimen, kerngezonde Asters en andere herfstbloemen – versus uitdovende zomerbloeiers.

Open: vrijdag van 10.00 tot zonsondergang. Zaterdag én zondag: 10.00-17.00. Toegang: gratis.

Tuingoed Foltz, Meeden (GR)

De grond is nog warm en daarom ideaal om nu te planten. Bij de zeer gespecialiseerde kwekerij van Tuingoed Foltz (mét schitterende tuinen) organiseren ze op 24 en 25 september én 1 en 2 oktober de Najaarsplantenmarkt.

Open: van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang: gratis.

Meer siergrassen

  • Nog tot en met 22 oktober heb je de kans om de wereldberoemde siergrassentuinen van Piet Oudolf in Hummelo (GD) bezoeken. Geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.
  • Tot en met het eerste weekend van oktober zijn de schitterende voorbeeldtuinen bij Kwekerij Jacobs in Vriescheloo (GR) geopend. Iedere woensdag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Kristel blogt over tuinieren

tuinexpert KristelOntspannen kan alleen wanneer je omringd wordt door groen, vindt blogger Kristel Engelen. Kristel schrijft op vtwonen.nl/kristel met passie over alles wat met groen te maken heeft. Geen stijve bloemenperkjes of sfeerloze tegelvlaktes, maar knusse sfeertuinen met mooi gestylde zithoeken en wulpse bloemenborders. Dát is het echte buitenleven volgens haar. Voor Kristels werk als groenjournalist is ze altijd op de hoogte van de laatste groentrends, waarvan ze de highlights met vtwonen deelt. Ook in de weekenden experimenteert ze erop los: haar vensterbank is een laboratorium van stekken, jonge zaailingen en spannende combi’s van snijbloemen uit eigen tuin.

Bron foto’s: Van Nature, Lianne’s Siergrassen

nog meer: tuinieren