WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

‘Equalise’ met kamerhortensia

Ik schreef er al over in De Tuintrends van 2017: dit jaar zijn mannen en vrouwen uiterst in balans in de tuin. Niet letterlijk natuurlijk, maar met de ‘Equalise’ groentrend is er balans tussen mannelijke elementen en de vrouwelijke touch. Daar past de kamerhortensia perfect bij.

woonkamer met hortensia

Kleurrijke kamer met hortensia bloemen

hortensia bloemen met pastel roze muur

Ruig hout met decoratief pastel

Stoere houten materialen met decoratieve hortensia’s, een perfect voorbeeld van hoe de trend ‘Equalise’ tot leven komt. Mannelijke en vrouwelijke elementen gaan hand in hand hier, en wat is er nu vrouwelijker dan een hortensia? Hij bloeit als een wolkje in allerlei zoete pastelkleuren.

Scandinavisch design

Al een paar jaar is er geen ontkomen aan: willen we ook niet! Update je Scandinavisch interieur –een mix van minimalistisch, strak, functioneel en landelijk – met een paar eenvoudige kamerhortensia’s in zachtroze en lichtblauwe kleuren.

Of ga bohemien

Ze zijn er ook nog rood, paarse of felroze, die kamerhortensia’s. Persoonlijk niet zo aan mij besteed, maar in een Bohemien interieur waarin verschillende stijlen, materialen, vormen en kleuren uit verschillende culturen samenvloeien, kan het heel tof uitpakken. Zet zo’n felle bloeier bijvoorbeeld op een industriële trolley. Voor onder de overkapping vind ik dat nou wél weer een heel gaaf idee.

Kamerhortensia vs. tuinhortensia

Uhm, ok, de kamerhortensia? Is dat wat anders dan een tuinhortensia? In wezen niet, het zijn gewoon dezelfde planten. Verschil is alleen dat de tuinhortensia is opgekweekt bij lage temperaturen, en de kamerhortensia er warmpjes bij staat tussen de kamerplanten. Zomaar een hortensia van buiten naar binnen halen is dan ook geen goed idee, net als dat je een kamerhortensia niet opeens in de vrieskou moet gaan zetten. Vanaf de zomer kun je deze wisseltruc wel toepassen; het klimaat binnen en buiten is dan vrijwel gelijk, plus de temperatuur loopt gelijkmatig af waardoor de planten langzaam kunnen wennen.

Kijk voor meer informatie op www.mooiwatplantendoen.nl en www.hydrangeaworld.com

Kristel blogt over tuinieren

tuinexpert KristelOntspannen kan alleen wanneer je omringd wordt door groen, vindt blogger Kristel Engelen. Kristel schrijft op vtwonen.nl/kristel met passie over alles wat met groen te maken heeft. Geen stijve bloemenperkjes of sfeerloze tegelvlaktes, maar knusse sfeertuinen met mooi gestylde zithoeken en wulpse bloemenborders. Dát is het echte buitenleven volgens haar. Voor Kristels werk als groenjournalist is ze altijd op de hoogte van de laatste groentrends, waarvan ze de highlights met vtwonen deelt. Ook in de weekenden experimenteert ze erop los: haar vensterbank is een laboratorium van stekken, jonge zaailingen en spannende combi’s van snijbloemen uit eigen tuin.

Foto: Igor Josifovic, Happy Interior Blog

nog meer: tuinieren