WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een eigen plantenapotheek

Bij veel geneeskrachtige kruiden en preparaten heb ik zo mijn vraagtekens, maar niet bij de Aloë Vera. De sappen van deze plant worden al eeuwenlang gebruikt als verzachtende gel en zo gebruik ik hem ook het liefst. Op de markt zijn de stekelige bladeren vaak los te koop, maar goedkoop zijn die niet. Op naar plan B dus: een woonkamer vol met deze mooie planten.aloë veraaloë vera plantkleine aloë vera's

Lekker lang snijden

Dat ze aan de prijs zijn, is niet gek als je weet dat Aloë Vera super traag groeit. Eén plant in je woonkamer zet dan ook weinig zoden aan de dijk; je houdt al snel een treurig plantje over met een paar zielige stengels. Met 4 planten bij elkaar heb je toch al snel zo’n 30 bladeren waarvan je afwisselend kunt snijden. Hoe meer je er hebt staan, hoe beter want zo houd je de planten vol en mooi. Bovendien zijn ze met meerdere bij elkaar ook veel leuker.

Zo gebruik je het

Je kunt de stekelige bladstengel in één keer van de plant snijden, maar ook maar de helft als je niet zoveel nodig hebt. Je snijdt het blad over de breedte door, net als hoe je een broodje opensnijdt. Op deze manier kun je de gel er gemakkelijk uit lepelen. Ik gebruik de gel op wondjes, op oneffenheden in mijn gezicht en bij insectenbeten (muggen, getver). Soms vind ik het ook heerlijk om het gewoon op mijn huid te smeren als vochtinbrengende crème. Wat overblijft bewaar ik in een potje in de koelkast en dit blijft zo’n drie dagen goed. Naar het schijnt is het ook een heilzaam voor de innerlijke mens, maar op een of andere manier heb ik dat nog nooit geprobeerd.

Hebben? Je koopt ze in onze shop.

Kristel blogt over tuinieren

tuinexpert KristelOntspannen kan alleen wanneer je omringd wordt door groen, vindt blogger Kristel Engelen. Kristel schrijft op vtwonen.nl/kristel met passie over alles wat met groen te maken heeft. Geen stijve bloemenperkjes of sfeerloze tegelvlaktes, maar knusse sfeertuinen met mooi gestylde zithoeken en wulpse bloemenborders. Dát is het echte buitenleven volgens haar. Voor Kristels werk als groenjournalist is ze altijd op de hoogte van de laatste groentrends, waarvan ze de highlights met vtwonen deelt. Ook in de weekenden experimenteert ze erop los: haar vensterbank is een laboratorium van stekken, jonge zaailingen en spannende combi’s van snijbloemen uit eigen tuin.

nog meer: tuinieren