WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY macraméhanger

Grote kans dat je de jaren ’70 niet (bewust) hebt meegemaakt, anders hingen er zeker hangplanten aan je plafond. Tijd voor een herkansing want ze zijn helemaal terug! De mooiste exemplaren etaleer je aan een net zo retro macraméhanger. Deze hanger van geknoopte touwtjes kun je ophangen aan elke haak. Handig, mooi en zó gemaakt.

benodigdheden macraméhanger

stappenplan

Dit heb je nodig

  • 4 houten kralen
  • 1 houten ring
  • 2 rietjes
  • 12 m jerseyband (4 strengen van 3m)
  • schaar

Zo maak je de macraméhanger

Stap 1
Knip 4 stukken van 3 meter uit de jerseyband en haal deze door de houten ring. Zet ze halverwege vast met een dubbele knoop. Als je het goed doet, houd je acht even lange stukken koord over.

Stap 2
Leg de strengen neer in de vorm van een kruis, met steeds twee koorden bij elkaar.

Stap 3
Knip uit beide rietjes 4 gelijke delen, in totaal 8 stukken dus.

Stap 4
Rijg de rietjes over de dubbele strengen, rijg vervolgens de houten bal eraan en dan weer de rietjes. Per dubbele streng zie je dit: rietje-bal-rietje. Schuif deze zoveel mogelijk naar boven en sluit af met een knoop.

Stap 5
Vanaf nu splitsen de touwen zich op. Verbind één van de twee strengen op 10 cm afstand met één van de buurtouwen rechts. Het andere touw uit de streng verbind je op 10 centimeter met het buurtouw links. De touwen komen nu weer bij elkaar in vier dubbele strengen.
Let op: de 10 centimeter kan variëren, afhankelijk van de pot die je kiest. Pak de pot erbij en probeer geregeld of hij ertussen past.

Stap 6
Leg als afwerking een mooie grote knoop onderin, waarop de pot of de waterschotel rust. Hiervoor houd je de vier strengen in het midden vast en vouw je er twee bovenlangs en twee onderlangs. Eventueel kun je meerdere knopen leggen als je dat mooi vindt.

Bekijk de originele beschrijving op Dawanda.

Kristel blogt over tuinieren

tuinexpert KristelOntspannen kan alleen wanneer je omringd wordt door groen, vindt blogger Kristel Engelen. Kristel schrijft op vtwonen.nl/kristel met passie over alles wat met groen te maken heeft. Geen stijve bloemenperkjes of sfeerloze tegelvlaktes, maar knusse sfeertuinen met mooi gestylde zithoeken en wulpse bloemenborders. Dát is het echte buitenleven volgens haar. Voor Kristels werk als groenjournalist is ze altijd op de hoogte van de laatste groentrends, waarvan ze de highlights met vtwonen deelt. Ook in de weekenden experimenteert ze erop los: haar vensterbank is een laboratorium van stekken, jonge zaailingen en spannende combi’s van snijbloemen uit eigen tuin.

Bron foto’s: Dawanda

nog meer: tuinieren