WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Deze tuinaccessoires zijn de kers op de taart

Turend naar je balkon, tuin of terras zie je niet altijd wat je hoopt te zien. Die fijne loungebank staat er, de buitenplanten, tuinset en barbecue zijn ook present, en toch mis je iets. Soms heb je net een paar details nodig die van alle losse elementen een geheel maken en de sfeer instant omhoog duwen. Die tuinaccessoires zijn de kers op de taart.

buiten | tuin | terras | festivalsfeer | kleur in de tuin | tuinaccessoires | buitenkleed

Buitenkleed

Vloerkleden zijn de ultieme verbinders en sfeermakers, ook buiten. Vaak vinden we zo’n kleed buiten veel gedoe, want waar laat je ‘m zo snel als het weer omslaat? Laat je daardoor niet weerhouden: een buitenkleed heeft niet voor niets deze naam gekregen. Hij kan best tegen een stootje. Vind je het toch zonde om ‘m te laten liggen in de regen, dan is oprollen ook zo gepiept. Sommige kleden kun je trouwens binnen en buiten gebruiken. Deze buitenkleden zijn de finishing touch:

Buitenlamp

De echte losse festivalsfeer creëer je met tuinaccessoires in sunkissed tinten. Buitenlamp zijn zo’n snelle sfeermaker die je in elke winkel wel op de kop kunt tikken. Designs mixen is ook geen probleem, dat maakt de bonte mix juist compleet. Solar lampionnen laden zichzelf op en geven de avond extra gezelligheid, maar ‘gewone’ lampions van rijstpapier of van een mediterraan stofje zijn ook echt de kerst op de taart. Let bij die laatste categorie wel op met regen, van een flinke plensbui worden ze meestal niet mooier.

Natuurlijke materialen

Bamboe, riet, rotan en verweerd hout geven net dat beetje extra dat een tuin kan gebruiken. Al het buitenmeubilair vervangen door natuurlijke materialen hoeft echt niet. Door hier een daar wat tuinaccessoires toe te voegen, geef je je buitenruimte al een magic touch. Heb je een klein terras of balkon? Dan geeft een olijfboompje in een rieten mand meteen sfeer. En wat dacht je van een rieten mat tegen de schutting of over de balkonreling? Al die natuurlijke materialen leveren in combinatie met tropische planten, aardetinten en zonnige kleuren een fijn, mediterraan beeld op.

Bijzetters

Saaie tuinen smeken om kleurige bijzetters. Het leukste is dat je het niet bij eentje hoeft te houden, want kiezen uit het enorme aanbod bijzettafels is bijna onmogelijk. Voor een tuin met een goede vibe hoef je je ook niet bij één kleur, formaat of materiaal te houden. Mixen en matchen is juist perfect; dat spontane en onverwachte is een feestje om naar te kijken. Vind je de tafels eigenlijk te mooi om buiten te laten staan? Zo’n klein exemplaar til je meestal met gemak op en zet je zo binnen.

nog meer: tuinieren