WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De Tuindagen van Beervelde

Dit weekend staat er, naast de vt wonen&design beurs, ook de Tuindagen van Beervelde (BE) op het programma. Het is een eindje rijden (vlakbij Gent), maar voor de echte tuinliefhebber is het de moeite waard – weet ik uit ervaring.

De Tuindagen van Beervelde

In de herfstzon

De ligging op grafelijk kasteeldomein Park Beervelde is al een beleving op zich. Toen ik dit evenement twee jaar geleden bezocht, konden we heerlijk buiten zitten in de herfstzon. Wie weet kan dat komend weekend ook. Er zal een buitje vallen, maar er is ook zon. Daar is zo’n buitenevenement toch afhankelijk van.

Belgisch trots

Tuindagen Beervelde is met zijn 245 exposanten en 20.000 bezoekers de belangrijkste van België. In Nederland zou je het kunnen vergelijken met De Internationale Kwekerijdagen Bingerden, een plantenbeurs voor de liefhebber. Deze vindt echter in de zomer plaats, terwijl Beervelde twee keer per jaar georganiseerd wordt: in voor- en najaar.

Schatkamer voor de plantliefhebber

Natuurlijk is er van alles: decoratie en antiek voor de tuin, kinderanimatie, workshops en culinaire streekproducten. Maar waar het de bezoeker echt om draait, zijn al die specialistische, vaak kleinschalige kwekers uit Nederland en België. Dat wil zeggen dat je hier nog eens een echte bijzondere plant op de kop kunt tikken. Een ware snoepwinkel voor tuinliefhebbers. Of zoals zij zelf zeggen: “een schatkamer voor de meest veeleisende plantenliefhebber”. Van Agapanthus- tot Heuchera en Hemerocallis-kwekers, als je het hier niet vindt, vind je het nergens. Ondertussen kun je je aankopen parkeren in een plantenasiel, zo hoef je niet steeds met je aankoop rond te zeulen.

RHS Show Garden

Voor deze herfsteditie is het thema ‘Paddenstoelen’. Maar nieuwsgieriger zijn wij naar de blikvanger voor deze editie: een RHS show garden. De Tuindagen van Beervelde maken er geen geheim van dat zij hun inspiratie zoeken bij de Flower Shows van de Engelse Royal Horticultural Society (RHS), vandaar deze keuze.

6, 7 en 8 oktober van 10 tot 17 uur bij Park van Beervelde

Kristel blogt over tuinieren

tuinexpert KristelOntspannen kan alleen wanneer je omringd wordt door groen, vindt blogger Kristel Engelen. Kristel schrijft op vtwonen.nl/kristel met passie over alles wat met groen te maken heeft. Geen stijve bloemenperkjes of sfeerloze tegelvlaktes, maar knusse sfeertuinen met mooi gestylede zithoeken en wulpse bloemenborders. Dát is het echte buitenleven volgens haar. Voor Kristels werk als groenjournalist is ze altijd op de hoogte van de laatste groentrends, waarvan ze de highlights met vtwonen deelt. Ook in de weekenden experimenteert ze erop los: haar vensterbank is een laboratorium van stekken, jonge zaailingen en spannende combi’s van snijbloemen uit eigen tuin.

nog meer: tuinieren