WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De plant als sieraad

Je houdt van planten en dat mag je best uitstralen. Toch? Over de hele wereld zijn er mensen genoeg die dat vinden, blijkt wel uit de bulk miniplantjes die er op Etsy staat. Ze zijn er in de vorm van ringen, kettingen en zelfs sieraden voor op de fiets. Een ding is zeker: sinds Etsy zijn de saaie, druilerige zondagmiddagen voorbij.

Ja ik wil! Een harsring

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de harsringen écht heel erg mooi vind. In het doorzichtige hars zijn hele fijne bladeren of bloemetjes gegoten, waardoor ze mooi intact blijven en heel goed te bekijken zijn van buitenaf. Met name die met het varenblad zou ik zo dragen. Door de botanische trend maak je er best de blits mee, denk ik zomaar. En het feit dat ze handgemaakt zijn, maakt ze natuurlijk extra bijzonder. Ben je meer van de bloemen? Dan heb je ook nog deze, met de kantachtige bloemetjes van de wilde peen (Daucus carota). En deze heeft humor.

Spread the word

Maar het kan nog gekker: minivaasjes voor om je nek zodat je je favoriete plantje dichtbij je hart kunt dragen. Of een bloempotje voor aan je stuur, zodat je iedereen kunt laten zien dat de wereld wel wat groener mag. Ik zie mezelf nog niet rondfietsen zo, maar als ik nog in Amsterdam zou wonen, had ik het wel geweten: je ziet daar fietsen met gekkere versieringen, geloof mij maar! Dan kan zo’n grappig miniplantje best.

Kristel blogt over tuinieren

tuinexpert KristelOntspannen kan alleen wanneer je omringd wordt door groen, vindt blogger Kristel Engelen. Kristel schrijft op vtwonen.nl/kristel met passie over alles wat met groen te maken heeft. Geen stijve bloemenperkjes of sfeerloze tegelvlaktes, maar knusse sfeertuinen met mooi gestylde zithoeken en wulpse bloemenborders. Dát is het echte buitenleven volgens haar. Voor Kristels werk als groenjournalist is ze altijd op de hoogte van de laatste groentrends, waarvan ze de highlights met vtwonen deelt. Ook in de weekenden experimenteert ze erop los: haar vensterbank is een laboratorium van stekken, jonge zaailingen en spannende combi’s van snijbloemen uit eigen tuin.

Foto: Igor Josifovic, Happy Interior Blog

nog meer: tuinieren