WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De dorstlesser onder de planten: blauwe agave

Agave tequilana, de Latijnse naam voor blauwe agave, verraadt het al: in Mexico wordt de plant gekweekt voor de verwerking van Tequila. Nu ben ik totaal geen fan van de keelbrandende alcoholbom, maar des te meer ben ik gecharmeerd van het uiterlijk van dit wonderlijke vetplantje.

kokodama agave plant hangen

Helemaal denim drift

De stekelige, stevige en compacte groeiwijze, de mooie blauwgrijze gloed en zijn enorme talent om de droogte te trotseren: op de een of andere manier mag ik de blauwe agave wel. Ondanks dat ‘ie de dorst van andere mensen weet te lessen, luidt het devies in verzorging ‘weinig water geven’, en laat dat nu net iets zijn waar ik erg goed in ben. Op de slaapkamers van mijn kinderen groeit ook een wirwar aan planten en die hebben het soms zwaar te voortduren. Ze krijgen namelijk alleen water als mijn oog er toevallig opvalt. En ik kan je verklappen: dat is niet heel vaak.

Hang, mix & match

De architectonische vormen van de blauwe agave komen het heel mooi uit tegen een kale, witte muur, vandaar dat je hem het beste een prominente plek kunt geven. Je kunt hem ophangen in een zelf geknoopte macraméhanger bijvoorbeeld, maar ook in de Kokodama, een 100% fair trade ophangsysteem. Overigens kun je hem met dit systeem ook gewoon neerzetten. Ik vind het altijd leuk om meerdere planten met opvallende, architectonische vormen door elkaar te mixen en matchen, zoals met deze cactussen bijvoorbeeld.

Kristel blogt over tuinieren

tuinexpert KristelOntspannen kan alleen wanneer je omringd wordt door groen, vindt blogger Kristel Engelen. Kristel schrijft op vtwonen.nl/kristel met passie over alles wat met groen te maken heeft. Geen stijve bloemenperkjes of sfeerloze tegelvlaktes, maar knusse sfeertuinen met mooi gestylde zithoeken en wulpse bloemenborders. Dát is het echte buitenleven volgens haar. Voor Kristels werk als groenjournalist is ze altijd op de hoogte van de laatste groentrends, waarvan ze de highlights met vtwonen deelt. Ook in de weekenden experimenteert ze erop los: haar vensterbank is een laboratorium van stekken, jonge zaailingen en spannende combi’s van snijbloemen uit eigen tuin.

Foto: Igor Josifovic, Happy Interior Blog

nog meer: tuinieren