WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De 4 groentrends voor het najaar

Terug naar de bloemenschilderijen van de Golden Age, stoere wortelplanten, vergrijsde bladtinten en planten uit de jaren 70. Samengevat is dat zo’n beetje waar de groentrends van Intratuin voor dit najaar op gebaseerd zijn.

Voor ieder een groene stijl

De trendwatchers van Intratuin hebben de groentrends voor dit najaar opgedeeld in vier categorieën: ‘Vergrijsd en zacht’, ‘Stoer en natuurlijk’, ‘Bloemen en weelde’ en ‘Retro en vrolijk’. Bedoeld om bezoekers veel inspiratie te bieden, maar ook best handig als je nog niet weet welke kant je op wilt met je groene interieur.

Vergrijsd & ruw

Bij het serene ‘vergrijsd en zacht’, draait het om zachtheid, rust en sereniteit. Je ziet binnen deze trend veel grijsgroene kamerplanten zoals Kalanchoë Beharensis en Senecio ‘Mount Everest’, aangevuld met mooie accessoires in poederkleuren. Wat avontuurlijker is de trend ‘stoer en natuurlijk’, die staat voor onverschrokken en ruwe materialen. Een trend die ik persoonlijk wel zie zitten omdat je daarmee de natuur in huis haalt. Lekker in contrast met al het niet levende materiaal. De planten hebben een ruige uitstraling en zijn voorzien van luchtwortels, stammen en knollen.

Romantiek & vintage

Voor de romantische types is er ook nog de ‘bloemen en weelde’ trend waarbij planten grootse bloemen hebben, sterk geuren en kleuren hebben als donkerpaars, bordeauxrood en warmroze. Inderdaad, een knipoog naar de bloemige meesterwerken uit de Gouden Eeuw. Liefhebbers van vintage kunnen los met de ‘retro en vrolijk’ trend waarin planten uit de seventies een comeback maken, gecombineerd met retro accessoires en warme tinten. Okergeel is een belangrijke kleur en typisch zijn de vele kleine (vet)plantjes in potjes, die bij voorkeur op een wandrek uitgestald worden. Een stijl die blogger Marij op het lijf geschreven is.

Kristel blogt over tuinieren

tuinexpert KristelOntspannen kan alleen wanneer je omringd wordt door groen, vindt blogger Kristel Engelen. Kristel schrijft op vtwonen.nl/kristel met passie over alles wat met groen te maken heeft. Geen stijve bloemenperkjes of sfeerloze tegelvlaktes, maar knusse sfeertuinen met mooi gestylede zithoeken en wulpse bloemenborders. Dát is het echte buitenleven volgens haar. Voor Kristels werk als groenjournalist is ze altijd op de hoogte van de laatste groentrends, waarvan ze de highlights met vtwonen deelt. Ook in de weekenden experimenteert ze erop los: haar vensterbank is een laboratorium van stekken, jonge zaailingen en spannende combi’s van snijbloemen uit eigen tuin.

Bron foto’s: Intratuin | Fotografie Louis Lemaire, Rob van der Vet

nog meer: tuinieren