WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Creatief met kastanjes

Met kastanjes kun je alle kanten op.  Zo kun je deze leuke figuurtjes maken met de kinderen, maar je kunt ze ook eten. Ook zijn kastanjes perfect als herfstdecoratie voor binnen of in de tuin.

Kastanjefiguurtjes maken

Met kastanjes en andere herfstmaterialen zoals eikels of takjes, kun je allerlei figuurtjes maken. Het enige wat je verder nodig hebt zijn satéprikkers, lijm, een priem en een schaar. Prik met de priem gaatjes in de kastanjes (laat dit aan volwassenen over) en prik daar satéprikkers of takjes in. Prik de andere kant weer vast aan een andere kastanjes: dit is de basis van allerlei figuurtjes. Nu kun je ze versieren met andere vondsten zoals bessen, Clematis-pluisjes, eikelhoedjes of dennennaalden.

Kastanjes eten

Kastanjes kun je bakken, stomen of poffen. Of maak eens deze kastanjesoep met de door jou gevonden kastanjes. Let wel op dat alleen tamme kastanjes eetbaar zijn, van de boom Castanea sativa. Paardenkastanjes, van de boom Aesculus hippocastanum zijn giftig. Een tamme kastanje herken je aan de stekelige schil. Meestal zitten er drie kastanjes in één schil en de vruchten zijn aan een kant plat en aan de andere kant bol.

Slinger van kastanjes

Je kunt ook een slinger maken van kastanjes. Zorg dan dat je de kastanje goed vast kunt zetten, zodat ze niet weg kunnen schieten, en gebruik een kleine handboor om ze te doorboren. Vervolgens kun je ze met een naald aan een lange draad rijgen. Of gebruik meer herfstmaterialen en maak een herfstslinger.

Chestnut garland

Chestnut garland

Bron: Fotografie Cirkus en Spinning Around

nog meer: tuinieren