WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Spelen in de natuur

Er is buiten een prachtige wereld te ontdekken en er zijn talloze spannende dingen te beleven. Elk kind heeft recht op natuur, Natuurmonumenten is daarom gestart met OERRR.

Buiten spelletjes OERRR

Vies worden mag

Met het initiatief OERRR wil Natuurmonumenten kinderen ruimte bieden om buiten te spelen en zo hun fantasie te prikkelen, angsten te overwinnen, zichzelf te leren vertrouwen en in contact te komen met planten en dieren. Terhorst: “Het uitgangspunt is dat kinderen altijd en overal kunnen spelen, maar volwassenen herkennen dat niet meer. Kinderen ervaren natuur als vanzelfsprekend. Ergens in de puberteit raken we dat gevoel kwijt en als volwassene zijn we helemaal vergeten wat een kind allemaal leuk vindt.’’ Op de www.oerrr.nl kunnen kinderen gratis kaarten aanvragen die ze helpen de natuur te ontdekken.

Buiten spelletjes

Op de website van OERRR zijn allerlei buiten spelletjes te vinden waarmee kinderen de natuur kunnen ontdekken. Kijk ook in onze blog buiten spelen tot 12 jaar voor nog meer tips.

  1.  Maak je eigen appelmoes: kinderen kunnen zelf appels plukken, bijvoorbeeld van een appelboom uit eigen tuin, en daar zelf appelmoes van maken.
  2. Fluiten op een eikeldopje: zoek een eikeldopje en laat er een fluittoon uitkomen.
  3.  Zoek een duivelsei: een duivelsei is het bolletje van een zwam die net naar boven komt, leuk om in het bos te zoeken.
  4. Tamme kastanjes roosteren: Zoek tamme kastanjes en rooster ze boven een vuur.

Buiten spelletjes kaarten

Op de website van OERRR kun je de gratis kaarten bestellen met nog meer tips voor buiten spelletjes.

nog meer: tuinieren