WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Appelpluk

Zo tussen half september en eind oktober kunnen we appels én peren plukken, in eigen tuin of bij de kweker.

appels plukken

Appels plukken is leuk om te doen, en bij kleine bomen kunnen de kinderen ook helpen. En.. het oogsten wordt een stuk makkelijker én leuker met deze oogstkist. Je kunt er natuurlijk ook je fruit in presenteren dan creëer je een fijne landelijke sfeer in de keuken.

Waar?

Als je zelf geen appelboom hebt kun je bij veel kwekers of tuinen appels plukken. Bijvoorbeeld bij Landgoed de Olmenhorst, wat centraal ligt tussen Amsterdam, Haarlem, Leiden en Den Haag. Het is dus voor iedereen in de randstad goed bereikbaar. Ieder jaar kun je appels en peren komen plukken bij dit landgoed. Tijdens de landelijke appelplukdag tussen half september en half oktober kun je op nog veel meer plaatsen in Nederland appels plukken.

Appelboom adopteren

Als je zelf geen plek hebt voor een appelboom kun je er ook een van een fruitteler adopteren. Je kunt de hele boom adopteren of alleen de pluk. Ga naar adopteereenappelboom.nl om mee te doen. je kunt bij de volgende kwekers een appelboom adopteren:

  • Landgoed de Olmenhorst, Lisserbroek (Noord-Holland)
  • Warmonderhofboomgaard, Dronten (Flevoland)
  • ’t Gelders Eiland, Lobith bij Arnhem (Gelderland)
  • Het Groene Buitenland, Assendelft (Noord-Holland)
  • De Muyehof, Nieuwerkerk (Zeeland) Levels Biofruit
  • Hans Levels, Meijel (Limburg)

Appels plukken in je tuin

Wil je liever appels plukken in eigen tuin, dan kun je een appelboom planten. Op onze website vind je alles wat je moet weten om een appelboom te kiezen. Daarnaast is het juist snoeien belangrijk. Verzorg je je boom goed, dan kun je straks zelf je eigen appels plukken!

Bestel nu de oogstkist in onze webshop en ga aan de slag!

nog meer: tuinieren